Geriatrics

האם פרישה מוקדמת לגמלאות מעלה את הסיכון להידרדרות קוגניטיבית? (IZA Institute of Labor Economics)

פרישה מוקדמת עשויה להיות מלווה בסיכון מוגבר משמעותית להידרדרות קוגניטיבית, בעיקר בקרב נשים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו ב-IZA Institute of Labor Economics.

להערכת היכולות הקוגניטיבית, החוקרים בחנו את הנתונים מסקר ארצי בשם Chinese Health and Retirement Longitudinal Survey, הכולל למעלה מ-17,000 משתתפים בגילאי 45 שנים ומעלה. הסקר בחן את היכולות הקוגניטיביות של הנשאלים, כולל תפקוד הזיכרון.

במחקרים קודמים, החוקרים זיהו השפעה בריאותית חיובית של תכנית הפרישה הסינית, המוכרת בשם New Rural Pension Scheme (NRPS). הם הסבירו כי הם ציפו כי לתכנית הפרישה וההשפעות הבריאותיות החיוביות ישפיעו לטובה על התפקוד הקוגניטיבי, אך התוצאות היו הפוכות.

בקרב משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה, התוצאות העידו כי אלו מאזורים בהם יושמה תכנית NRPS זכו לציונים נמוכים משמעותית בכל המבחנים הקוגניטיביים, בהשוואה לנשאלים מאזורים בהם לא הייתה תכנית דומה.

בקרב נבדקים באזורים בהם הייתה תכנית פרישה קיימת תועדו ציונים שהיו נמוכים בממוצע ב-0.14 נקודות במבחן היזכרות מיידית ונמוכים ב-0.23-0.25 במבחן היזכרות מאוחרת, לצד ירידה של 0.35 נקודות בציון הכולל במבחן היזכרות.

עוד עולה מהמחקר כי הציונים היו נמוכים יותר משמעותית בקרב משתתפים מבוגרים יותר, אשר דיווחו על השתתפות בתכנית הפרישה לגמלאות. עם זאת, חלק גדול מהמשיבים לסקר לא השיבו לשאלה זו.

החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר תומכנים בהשערת פרישה מנטאלית לגמלאות, לפיה ירידה בפעילות מנטאלית מלווה באטרופיה של כישורים קוגניטיביים ומציעים כי פרישה לגמלאות משחקת תפקיד חשוב בהידרדרות הקוגניטיבית בגיל מבוגר.

IZA Institute of Labor Economics.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה