AIDS and HIV

המלצות ה-USPSTF תומכות במתן PrEP למניעת HIV בחולים בסיכון גבוה להדבקה (USPSTF)

בהמלצות חדשות מטעם ה-USPSTF (U.S. Preventive Services Task Force) תומכים מומחים בהצעת טיפול מונע לפני-חשיפה (PrEP או Pre-Exposure Prophylaxis) בדמות טיפול אנטי-רטרוויראלי לחולים בסיכון-גבוה לזיהום בנגיף HIV.

בפעם הראשונה, ה-USPSTF סקר את הנושא וקבע כי כאשר הטיפול ניתן בהתאם להוראות, טיפול מונע לפני-חשיפה יעיל מאוד במניעת HIV בחולים בסיכון גבוה, וקבעו בדרגת ודאות גבוהה כי ישנה תועלת משמעותית לטיפול באוכלוסיה זו (המלצה בדרגה A).

צוות המשימה ממשיך להמליץ כי כל אלו בגילאי 15-65 שנים ונשים הרות, כמו גם מתבגרים צעירים יותר וקשישים בסיכון גבוה, ישלימו בדיקות סקר ל-HIV (המלצה בדרגה A).

לדברי המומחים, העדויות בנושא ברורות, מדובר בטיפול יעיל מאוד למניעת HIV, אך בכדי להביא לשינוי בחייהם של אלו בסיכון גבוה ל-HIV, על הרופאים לזהות את המטופלים בהם צפויה תועלת לטיפול ולהציע להם זאת.

המומחים זיהו עדויות משכנעות לפיהן PrEP הינו בעל תועלת משמעותית בהפחתת הסיכון להדבקה בנגיף HIV באלו בסיכון גבוה, בין אם דרך הדבקה מינית או שימוש בסמים. הם מוסיפים כי יש הוכחות משכנעות לפיהן קיימת קורלציה בין ההיענות ל-PrEP ובין היעילות של הטיפול במניעת HIV.

צוות המשימה זיהה 12 מחקרים אקראיים בנושא ההשפעות של טיפול מונע לפני-חשיפה לעומת פלסבו או ללא PrEP 11 מהם באיכות טובה. הם הסבירו כי מטה-אנליזה מצאה כי PrEP מלווה בסיכון מופחת לזיהום HIV, בהשוואה לפלסבו או לאי מתן טיפול זה (סיכון יחסי של 0.46; ירידה אבסולוטית בסיכון בהיקף של 20%) לאחר 4 חודשים עד 4 שנים.

ניתוח סטטיסטי הצביע על אינטראקציה בולטת בין דרגת ההיענות ובין התועלת של טיפול מונע לפני-חשיפה, כאשר היענות גבוהה יותר נקשרה עם ירידה גדולה יותר בסיכון להדבקה בנגיף.

באשר לנזקים אפשריים של הטיפול, המומחים מצאו עדות מספקת לנזק קל, בדמות אירועים חריגים כלייתיים וגסטרואינטסינאליים וכן סיבוכים נוירו-פסיכיאטריים. הם מוסיפים כי יש עדויות מספקות לנזקים אפשריים של תרופות ל-HIV, כמו גם משפחות תרופות ספציפיות ומשלבי טיפול,כולל סיכון מוגבר ללידה מוקדמת בנשים הרות.

עם זאת, זוהו עדויות לא-מספקות לפיהן כלים ספציפיים להערכת הסיכון עשויים לסייע בזיהוי חולים בסיכון גבוה ל-HIV, כאשר כל אחד מהמחקרים שנבחנו בחן כלי שונה לחיזוי הסיכון.

USPSTF 2018

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה