AMD

תועלת דומה לטיפול ב-Ranibizumab ו-Aflibercept בחולים עם ניוון מקולארי גילי (JAMA Ophthalmol)

בחולים עם ניוון מקולארי גילי ניאווסקולארי (Neovascular Age-related Macular Degeneration), טיפול ב- Aflibercept(אייליה) או Ranibizumab (לוסנטיס) הובילו לעליה ממוצעת דומה בחדות הראיה, כך מדווחים חוקרים מאוסטרליה במאמר חדש, שפורסם במהלך חודש ינואר בכתב העת JAMA Ophthalmology.

החוקרים מדווחים על תוצאות ניתוח ביניים של מחקר RIVAL, בו נערכה השוואה בין שתי התרופות ב-281 עיניים שלא טופלו קודם לכן מ-281 משתתפים עם אבחנה של ניאו-וסקולריזציה כורוידאלית פעילה משנית לניוון מקולארי גילי ניאווסקולארי.

התוצא העיקרי של המחקר – השינוי הממוצע בשטח אטרופיה מקולארית מתחילת המחקר ועד השלמת המחקר לאחר 24 חודשים טרם נקבע. בניתוח הביניים הנוכחי, החוקרים בחנו תוצאי סיום משניים של שינוי ממוצע בחדות ראיה מתוקנת טובה ביותר ומספר זריקות מתחילת המחקר ועד לאחר 12 חודשים בקרב 127 מטופלים ב-Ranibizumab ו-121 מטופלים ב- Aflibercept.

החוקרים מדווחים כי בתחילת המחקר, מדד האותיות בחדות הראיה המתוקנת הטובה ביותר עמד על 65.3 בקבוצת הטיפול ב-Ranibizumab ועל 65.1 בקבוצת הטיפול ב- Aflibercept. לאחר 12 חודשים, הערכים המקבילים עמדו על 72.9 ו-70.5 והשינויים הממוצעים עמדו על 7.2 ו-4.9. מספר הזריקות הממוצע של כל תכשיר עמד על 9.7 זריקות.

לאור זאת, החוקרים כותבים כי הם לא הצליחו לזהות הבדלים מובהקים בתוצאות עיניים שטופלו ב- Aflibercept או Ranibizumab בשל ניוון מקולארי גילי ניאו-ווסקולארי. החולים קיבלו מספר זריקות דומה, בממוצע, עם שיפור דומה בראיה. שתי התרופות הובילו לתוצאות מצוינות במקרים אלו.

החוקרים כותבים כי מעקב נוסף לאורך עד שנתיים עשוי לסייע לקבוע אם ניתן לזהות יתרונות של תכשיר אחד על פני האחר.

JAMA Ophthalmol 2019.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה