Addictions

הפחתת תכולת ניקוטין בסיגריות באופן חד עדיפה על הפחתה הדרגתית (JAMA)

מנתונים חדשים עולה כי במידה ויוחלט ליישם את ההצעה להפחית רמות ניקוטין בסיגריות לרמות מינימאליות או לא-ממכרות, הפחתה מיידית של ניקוטין צפויה להועיל יותר לציבור, בהשוואה להפחתה הדרגתית של צריכת ניקוטין, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את ההשפעות של הפחתה מיידית לעומת הדרגתית בתכולת ניקוטין לרמות נמוכות מאוד, ולהשוות זאת אל מול רמות ניקוטין מקובלות בסיגריות, להערכת ההשפעה על סמנים של חשיפה לרעלנים.

החוקרים השלימו מחקר כפל-סמיות, אקראי, שכלל שבועיים של עישון כרגיל ו-20 שבועות התערבות. המחקר נערך ב-10 מרכזים בארצות הברית וכלל מדגם מתנדבים שעישנו כל יום ולא התכוונו להפסיק לעשן בתוך 30 ימים. ההתערבויות כללו: (1) הפחתה מיידית ל-0.4 מ”ג של ניקוטין לכל גרם טבק סיגריות; (2) הפחתה הדרגתית מ-15.5 מ”ג ל-0.4 מ”ג ניקוטין לכל גרם טבק סיגריות עם שינוי מינון חודשי לאורך חמישה חודשים; או (3) המשך צריכת סיגריות עם 15.5 מ”ג ניקוטין לכל גרם טבק.

החוקרים בחנו את ההבדלים בשלושה סמנים עיקריים של חשיפה לרעלני עישון: פחמן חד-חמצני בנשיפה, רמות 3-HPMA (3-Hydroxypropylmeracpturic Acid) בשתן ורמות PheT (Phenanthrene Tetraol) בשתן, אשר חושבו כשטח מתחת לעקומת זמן-ריכוז לאורך 20 שבועות התערבות.

מבין 1,250 משתתפים שחולקו באקראי במסגרת המחקר (גיל ממוצע של 45 שנים, 549 נשים), 958 השלימו את המחקר. החוקרים מדווחים כי רמות החשיפה היו נמוכות יותר משמעותית בקבוצת הפחתת ניקוטין מיידית לעומת הפחתה הדרגתית, לפי הערכת פחמן חד-חמצני (הבדל ממוצע של 4.06- חלקים למיליון, p<0.0055), 3-HPMA (יחס ממוצעים גיאומטריים של 0.83, p<0.0055) וריכוז PheT (יחס ממוצעים גיאומטריים של 0.88, p<0.0055).

החוקרים זיהו רמות חשיפה נמוכות יותר משמעותית עם הפחתת ניקוטין מיידית לעומת הדרגתית על-פי ריכוז פחמן חד-חמצני (הבדל ממוצע של 3.38-, p<0.0055), 3-HPMA (יחס ממוצעים גיאומטריים של 0.81, p<0.0055) ו-PheT (יחס ממוצעים גיאומטריים של 0.86, p<0.0055).

לא תועדו הבדלים משמעותיים בין הפחתה הדרגתית לעומת קבוצת הביקורת בהערכת פחמן דו-חמצני, ריכוז 3-HPMA או PheT בשתן.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בקרב מעשנים, הפחתה מיידית של תכולת ניקוטין בסיגריות הובילה לירידה גדולה יותר משמעותית בסמני חשיפה לעישון, בהשוואה להפחתה הדרגתית של תכולת ניקוטין או קבוצת ביקורת., ללא הבדלים משמעותיים בין הפחתה הדרגתית של תכולת ניקוטין ובין קבוצת ביקורת.

JAMA 2018

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אין תועלת בהשלמת מבחן מאמץ לכל חולה בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית (J Am Coll Cardiol)

    אין תועלת בהשלמת מבחן מאמץ לכל חולה בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על נתונים חדשים ממחקר POST-PCI מהם עולה כי אין תועלת קלינית להשלמה גורפת של מבחן מאמץ בחולים בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית, בהשוואה למעקב קליני בלבד. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גישת המעקב האופטימאלית לאחר התערבות כלילית מילעורית בחולים בסיכון גבוה […]

  • האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    הגדלת צריכת וויטמין E, הן דרך התזונה והן באמצעות תוספים, עשויה לסייע במניעת התפתחות מחלת כבד סטאטוטית משנית להפרעה מטבולית (Metabolic Dysfunction-Associated Steatotic Liver Disease, או MASLD), בפרט במבוגרים עם היפרליפידמיה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת כבד סטאטוטית על-רקע הפרעה מטבולית (בשמה הקודם, מחלת כבד […]

  • מה בין עישון אימהי ובין הסיכון להפרעות יתר לחץ דם של היריון? (Hypertension)

    מה בין עישון אימהי ובין הסיכון להפרעות יתר לחץ דם של היריון? (Hypertension)

    במאמר שפורסם בכתב העת Hypertension מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקרב נשים שהפסיקו לעשן במהלך ההיריון תועד סיכון מוגבר לעליה מופרזת במשקל הגוף והתפתחות הפרעות יתר לחץ דם של היריון. עם זאת, למרות שהפסקת עישון במהלך ההיריון מלווה בסיכון מוגבר להפרעות יתר לחץ דם של היריון, צעד זה גם מלווה בסיכון […]

  • בחולים עם היסטוריה של עישון סיכון מוגבר לתמותה עקב COVID-19 (מתוך Int J Epidemiol)

    בחולים עם היסטוריה של עישון סיכון מוגבר לתמותה עקב COVID-19 (מתוך Int J Epidemiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים מהולנד על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקרב חולים עם היסטוריה של עישון ייתכן סיכון גבוה יותר לתמותה עקב COVID-19. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הנתונים אודות עישון כגורם סיכון לתמותה עקב COVID-19 אינם חד-משמעיים, כאשר מחקרים שונים הצביעו על סיכון מופחת או מוגבר […]

  • אושר לקריאה שנייה ושלישית: תמונות הממחישות את נזקי העישון יודפסו על חפיסות סיגריות ומוצרי עישון

    אושר לקריאה שנייה ושלישית: תמונות הממחישות את נזקי העישון יודפסו על חפיסות סיגריות ומוצרי עישון

    ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ דוד ביטן, אישרה פה אחד לקריאה שנייה ושלישית את ההצעה של ח"כ אושר שקלים לתקן את חוק איסור פרסומות והגבלת שיווק מוצרי טבק, כך שיצרני מוצרי העישון יחויבו להציג על כל אריזות סיגריות ומוצרי עישון, תמונה הממחישה את נזקי העישון. לפי ההצעה שאושרה, שר הבריאות, באישור ועדת הכלכלה, יקבע בתקנות הוראות ליישום החוק (דוברות הכנסת)

  • האם בילידי אוקטובר סיכון מופחת לשפעת? (BMJ)

    האם בילידי אוקטובר סיכון מופחת לשפעת? (BMJ)

    בילדים קטנים שנולדו במהלך חודש אוקטובר סיכון מופחת להדבקה בשפעת כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת BMJ. החוקרים כותבים כי הסיבה לכך נעוצה ככל הנראה בעובדה שילדים נוטים לקבל חיסונים בביקורים סדירים בחודש בו הם נולדו וחודש אוקטובר הינה תקופה מצוינת לקבל את החיסון כנגד שפעת. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים ממאגר הנתונים MarketScan […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה