Aging

מחלות חניכיים קשורות לעליה בסיכון לסרטן (Cancer Epidemiology Biomarkers & Prevention)

מאת ד”ר אלינור מוסרי בריסקין

נשים פוסטמנופאוזליות עם היסטוריה של מחלת חניכיים הן בסיכון גבוה יותר למחלת הסרטן באופן כללי וכן לסוגים ספציפים של סרטן. כך על פי מחקר שהתפרסם ב Cancer Epidemiology Biomarkers & Prevention ב-1 באוגוסט.

מחקר זה מתווסף לשורה של מחקרים קטנים בגברים אשר הראו קשר בין מחלות חניכיים וסיכון כולל לסרטן.

על פי נתוני ה CDC, ל- 47% מהמבוגרים מעל גיל 30 בארצות הברית יש מחלת חניכיים בדרגות שונות. מעל גיל 65, ל- 70% מהאנשים יש מחלת חניכיים בינונית עד חמורה.

במחקר עוקבה פרוספקטיבי זה הוכללו כ 65,869 נשים בגילאים 54-86, מ- 40 מרכזים רפואיים בארה”ב, אשר לקחו חלק במחקר ה- Womens Health Initiative Observational Study (WHI-OS). המידע אודות הימצאות של מחלת חניכיים התקבל על פי תשאול של המשתתפות במחקר, בין השנים 1999-2003. הופעת מחלת הסרטן תועדה בתיקים הרפואיים במהלך שנת 2013, לאחר 15 שנות מעקב לכל היותר.

במהלך מעקב של 8.32 שנים בממוצע, זוהו 7149 מקרי סרטן. היסטוריה של מחלת חניכיים היתה קשורה בסיכון כללי מוגבר להופעת סרטן (HR 1.14, CI 1.4-1.22). יש לציין כי המטופלות שדיווחו על מחלות חניכיים גם דיווחו יותר על עישון, אך הקשר להופעת סרטן נשמר גם בקבוצה של הלא-מעשנות (HR 1.12, CI 1.14-1.51).

אסוציאציה בין מחלות חניכיים והופעת שאת במיקומים אנטומים ספציפים נצפתה בסרטן השד (HR 1.13), סרטן ריאות (HR 1.31), סרטן הושט (HR 3.28), כיס המרה (HR 1.73), ומלנומה (HR 1.23).  הקשר לסרטן הקיבה היה גבולי (HR 1.58, CI 0.94-2.67).

מחלות חניכיים לא נקשרו עם סרטן הלבלב, כבד, GI תחתון, שפה, חלל הפה או פרינקס, סרטן גניטו-אורינרי, לימפומה או סרטן של המערכת ההמטופוייטית.

לסיכום, על פי מחקר זה, מחלות חניכיים קשורות עם עליה בסיכון להופעת מחלת הסרטן, כאשר מיקומים אנטומים מסויימים מועדים יותר מאחרים.

הערת המערכת: במחקר זה נעשה מאמץ לנטרל ערפלנים, ובעיקר העישון. עם זאת, יתכן וקיימים ערפלנים נוספים אשר מביאים ל bias במחקר, היות ולמחלות חניכיים קשר פוטנציאלי עם מחלות רבות אחרות ועם הרגלים שונים באורח החיים.

Periodontal Disease and Incident Cancer Risk among Postmenopausal Women: Results from the Women’s Health Initiative Observational Cohort, Cancer Epidemiology Biomarkers & Prevention, August 1, 2017.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • דיאטה עתירת מזון מן הצומח ודלת מאכלים מן החי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד (Breast Cancer Res Treat)

    דיאטה עתירת מזון מן הצומח ודלת מאכלים מן החי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד (Breast Cancer Res Treat)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Breast Cancer Research and Treatment עולה כי בנשים שהקפידו על דפוס תזונה המעודד צמחונות סיכון מופחת להתפתחות סרטן שד. יתרה מזאת, דיאטה עתירה במזון מהצומח ודלה במזון מהחי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד, בפרט בנשים לאחר-מנופאוזה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנם נתונים סותרים ממחקרים להערכת הקשר בין דיאטה […]

  • טיפול ב-Doxorubicin כנגד מחלת הודג'קין מלווה בסיכון מוגבר לסרטן שד (J Clin Oncol)

    טיפול ב-Doxorubicin כנגד מחלת הודג'קין מלווה בסיכון מוגבר לסרטן שד (J Clin Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה סיכון מוגבר לסרטן שד בקרב מתבגרות ונשים מבוגרות עם היסטוריה של טיפול ב- Doxorubicin כנגד מחלת הודג’קין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בנשים ששרדו מחלת הודג’קין עם היסטוריה של קרינה לבית החזה בגיל צעיר קיים סיכון מוגבר לסרטן שד. […]

  • מה בין עישון אימהי ובין הסיכון להפרעות יתר לחץ דם של היריון? (Hypertension)

    מה בין עישון אימהי ובין הסיכון להפרעות יתר לחץ דם של היריון? (Hypertension)

    במאמר שפורסם בכתב העת Hypertension מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקרב נשים שהפסיקו לעשן במהלך ההיריון תועד סיכון מוגבר לעליה מופרזת במשקל הגוף והתפתחות הפרעות יתר לחץ דם של היריון. עם זאת, למרות שהפסקת עישון במהלך ההיריון מלווה בסיכון מוגבר להפרעות יתר לחץ דם של היריון, צעד זה גם מלווה בסיכון […]

  • בחולים עם היסטוריה של עישון סיכון מוגבר לתמותה עקב COVID-19 (מתוך Int J Epidemiol)

    בחולים עם היסטוריה של עישון סיכון מוגבר לתמותה עקב COVID-19 (מתוך Int J Epidemiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים מהולנד על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקרב חולים עם היסטוריה של עישון ייתכן סיכון גבוה יותר לתמותה עקב COVID-19. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הנתונים אודות עישון כגורם סיכון לתמותה עקב COVID-19 אינם חד-משמעיים, כאשר מחקרים שונים הצביעו על סיכון מופחת או מוגבר […]

  • אושר לקריאה שנייה ושלישית: תמונות הממחישות את נזקי העישון יודפסו על חפיסות סיגריות ומוצרי עישון

    אושר לקריאה שנייה ושלישית: תמונות הממחישות את נזקי העישון יודפסו על חפיסות סיגריות ומוצרי עישון

    ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ דוד ביטן, אישרה פה אחד לקריאה שנייה ושלישית את ההצעה של ח"כ אושר שקלים לתקן את חוק איסור פרסומות והגבלת שיווק מוצרי טבק, כך שיצרני מוצרי העישון יחויבו להציג על כל אריזות סיגריות ומוצרי עישון, תמונה הממחישה את נזקי העישון. לפי ההצעה שאושרה, שר הבריאות, באישור ועדת הכלכלה, יקבע בתקנות הוראות ליישום החוק (דוברות הכנסת)

  • טיפול ב-Doxorubicin מלווה בסיכון מוגבר לסרטן שד בנשים עם לימפומה (J Clin Oncol)

    טיפול ב-Doxorubicin מלווה בסיכון מוגבר לסרטן שד בנשים עם לימפומה (J Clin Oncol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Oncology עולה כי טיפול ב- Doxorubicin מעלה את הסיכון לסרטן שד בנשים עם מחלת הודג’קין. ממצאים אלו תומכים בהגברת המעקב אחר נשים לאחר חשיפה לטיפול זה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Doxorubicin מהווה טיפול מרכזי כנגד לימפומה. מחקרים קודמים הציעו כי בבנות עם מחלת הודג’קין שטופלו ב- […]

  • האם מדבקות ניקוטין וסיגריות אלקטרוניות בטוחות לשימוש בהריון? (Addiction)

    האם מדבקות ניקוטין וסיגריות אלקטרוניות בטוחות לשימוש בהריון? (Addiction)

    במאמר שפורסם בכתב העת Addiction מדווחים החוקרים על השפעת השימוש במוצרי ניקוטין, כולל סיגריות אלקטרוניות ומדבקות ניקוטין, כחלק מהטיפול להפסקת עישון בקרב נשים הרות. מהמחקר עולה כי השימוש במוצרים אלו בטוח יחסית, זאת כיוון שלא נמצאו השפעות שליליות על תוצאות ההיריון או על בריאות העובר. ברקע למחקר החוקרים מציינים את העובדה שעישון במהלך ההיריון ידוע […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה