Aging

תוצאות מבטיחות לג’ל מעי Levodopa-Carbidopa בטיפול בחולי פרקינסון (מתוך כנס ה-AAN)

השימוש ב-Levodopa-Carbidopa Intestinal Gel (LCIG) הוביל לירידה משמעותית בזמן Off ולשיפור משמעותי בדיסקינזיה בחולים עם מחלת פרקינסון, כך עולה מתוצאות מחקר DUOGLOBE, שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Neurology.

המחקר נערך ב-55 אתרים ב-10 מדינות. למעלה מ-85% מבין 139 החולים היו בגילאי 65 שנים ומעלה ומעט יותר ממחצית סבלו ממחלת פרקינסון במשך לפחות עשור. במסגרת המחקר LCIG ניתן דרך ג’ג’ונוסטום במינון 20 מ”ג/מ”ל של Levodopa ו-5 מ”ג/מ”ל של Carbidopa בצורת ג’ל.

ממצאי המחקר העידו כי לאחר שנה אחת, הטיפול ב-LCIG לווה בירידה של 4.1 שעות בזמן Off , ללא תלות במין, גיל, או משך המחלה. מעבר לירידה הממוצעת של כארבע שעות בזמן Off, החוקרים מדווחים על ירידה בדיסקינזיה בהיקף של 12.7 שעות, בממוצע, לפי סולם UDysRS (Unified Dyskinesia Rating Scale) לאחר 12 חודשים, בהשוואה למצב בתחילת המחקר.

מדובר גם במחקר הראשון להערכת ההשפעות של LCIG על דיסקינזיה באמצעות מדד UDysRS, מדד שפותח ע”י ה-International Parkinson and Movement Disorder Society. החוקרים מצאו כי לא רק ש-LCIG לא הביא לעליה בדיסקינזיה, אלא למעשה הביא להפחתת מדדים אלו.

החוקרים זיהו עוד שיפור במדדי UPDRS Part IV (Unified Parkinson Disease Rating Scale) להערכת משך זמן Off לאורך 12 חודשים. בנוסף, חל שיפור במוגבלות על-רקע דיסקינזיה וכאב משנית לדיסקינזיה לאורך 12 חודשים, כמו גם במשך דיסקינזיה לאחר שישה חודשים.

החוקרים מדווחים על שיפור משמעותי בתסמינים לא-מוטוריים לאחר שלושה חודשים, שיפור אשר נותר לאורך 12 חודשים. השיפור הגדול ביותר תועדו בתסמיני עייפות/שינה, מצב רוח/תפקוד קוגניטיבי ותסמינים גסטרואינטסינאליים.

החוקרים כותבים כי מחקר זה מהווה צעד חשוב קדימה בהבנת הטיפול ב-LCIG מאחר והתמקד בחולים בתנאי עולם אמיתי עם מחלת פרקינסון מתקדמת.

מתוך כנס ה-AAN

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה