Allergy other

הנחיות חדשות מעדכנות את הקריטריון האבחנתי לפיברוזיס ריאתי אינטרסטיציאלי (Am J Respir Crit Care Med)

הנחיות קליניות עדכניות לאבחנת פיברוזיס ריאתי אינטרסטיציאלי (Interstitial Pulmonary Fibrosis) מגדירות ארבע קטגוריות אבחנתיות על-בסיס בדיקות הדמיה של הריאות ומספקות מסלולי בדיקה ספציפיים לכל אחת מהקטגוריות הללו.

על רופאים להתחיל בהשלמת היסטוריית טיפול תרופתי וחשיפה סביבתית, במטרה לשלול גורמין אפשריים למחלת ריאות אינטרסטיציאלית ולהשלים בדיקות סרולוגיות לשלילת מחלת רקמת חיבור כגורם אפשרי.

לאחר מכן, בכל החולים עם אבחנה חדשה של מחלת ריאות אינטרסטיציאלי יש להשלים בדיקת HRCT (High Resolution Computed Tomography) של החזה במטרה לקבוע אם ההדמיות מעידות על דפוס UIP (Usual Interstitial Pneumonia), דפוס UIP אפשרי, דפוס ביניים, או אבחנה חליפית.

כאשר דפוס ההדמיה מכוון ל-UIP אפשרי, דפוס ביניים או אבחנה חליפית, על החולים להשלים BAL (Bronchoalveolar Lavage) וביופסיית ריאה בניתוח, אך אין עדויות מספקות להמלצה בעד או נגד ביופסיה אחרת (Transbronchial או Cryobiopsy) בחולים אלו.

מנגד, לא מומלץ להשלים ניתוח תאי של נוזל BAL או ביופסיית ריאה כירורגית בחולים עם דפוס UIP, כאשר החסרון של הפרוצדורה עוולה על התועלת האפשרית. בנוסף, ההנחיות ממליצות כנגד ביופסיות Transbronchial או Cryobiopsy של הריאה בחולים אלו.

ההנחיות דנות גם בדיונים מולטי-דיציפלינריים בתהליכי קבלת החלטות וסמנים בדם. באופן ספציפי, הם ממליצים על דיונים אלו במקרים של אבחנה חדשה של מחלה אינטרסטיציאלית מסיבה לא-ידועה, בהם קיים חשד קליני ל-IPF.

באשר לסמנים בדם, המומחים ממליצים כנגד מדידת Matrix Metalloproteinase 7, Surfactant Protein D, Chemokine Ligand 18, או Krebs von den Lungen 6 במטרה להבחין בין IPF ובין מחלות ריאה אינטרסטיציאליות אחרות. בשלב זה, המומחים אינם תומכים בסמנים בדם כגישה להבחנה בין IPF ובין מחלות ריאה אינטרסטיציאליות אחרות, לאור שיעור גבוה של תוצאות חיוביות-שגויות או שליליות-שגויות.

Am J Respir Crit Care Med. Published online September 1, 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • בחולים עם היסטוריה של עישון סיכון מוגבר לתמותה עקב COVID-19 (מתוך Int J Epidemiol)

    בחולים עם היסטוריה של עישון סיכון מוגבר לתמותה עקב COVID-19 (מתוך Int J Epidemiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים מהולנד על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקרב חולים עם היסטוריה של עישון ייתכן סיכון גבוה יותר לתמותה עקב COVID-19. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הנתונים אודות עישון כגורם סיכון לתמותה עקב COVID-19 אינם חד-משמעיים, כאשר מחקרים שונים הצביעו על סיכון מופחת או מוגבר […]

  • למעלה משליש מהילדים עם אלרגיה למזון נחשפו למעשי בריונות (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAAAI)

    למעלה משליש מהילדים עם אלרגיה למזון נחשפו למעשי בריונות (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAAAI)

    מעשי בריונות על-רקע אלרגיה למזון נפוצים מאוד בקרב ילדים בגילאי 5-17 שנים, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Allergy, Asthma & Immunology. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים משאלונים אלקטרוניים למילוי עצמי שנאספו ממדגם שכלל 295 ילדים בגילאי 5-17 שנים (גיל ממוצע של 9.5 שנים; 82.5% לבנים) עם אלרגיה […]

  • אלרגיות למזון ואנפילקסיס הקשור למזון (JAMA, CME)

    אלרגיות למזון ואנפילקסיס הקשור למזון (JAMA, CME)

    אלרגיות למזון ואנפילקסיס הן אתגר בריאותי משמעותי, המשפיע על אנשים בכל הגילים. סקירה זו מתעמקת בפתופיזיולוגיה, באפידמיולוגיה, באלרגנים נפוצים, בהיסטוריה טבעית, בהתייצגות קלינית, באבחון, במניעה ובטיפול באלרגיות למזון בתיווך נוגדני IgE, עם דגש מיוחד על תסמונת אלפא-גל. הבנת המורכבות של מצבים אלה חיונית בעבור רופאים, מטופלים ובני משפחותיהם כדי להבטיח טיפול נכון ומניעה של תגובות אלרגיות חמורות.

  • הופעה מוקדמת של אקזמה מלווה בסיכון מוגבר לאלרגיות למזון בילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAAAI)

    הופעה מוקדמת של אקזמה מלווה בסיכון מוגבר לאלרגיות למזון בילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAAAI)

    הופעה מוקדמת של אקזמה לפני גיל ארבעה חודשים מלווה במספר גדול יותר של אלרגיות למזון בילדים, זאת לצד עליה בסיכון לאסתמה, בהשוואה להופעת אקזמה לאחר גיל שנה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Allergy, Asthma & Immunology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ידוע כי אקזמה הינה אחד הגורמים המשמעותיים […]

  • סיכון מוגבר לשיעול כרוני בחולי אסתמה (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAAAI)

    סיכון מוגבר לשיעול כרוני בחולי אסתמה (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAAAI)

    בחולים עם אבחנה של אסתמה קיים סיכון מוגבר להתפתחות שיעול כרוני, בהשוואה לאלו ללא אבחנה של אסתמה, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Allergy, Asthma & Immunology. החוקרים התבססו על נתוני סקר ברשת ובחנו את המידע אודות 2,277 מבוגרים (גיל ממוצע של 51.5 שנים; 59.5% נשים) ממרכזים רפואיים בליסבון […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה