Alzheimer

דו”ח מומחים של ה-LANCET קובע כי ניתן למנוע 35% ממקרי הדמנציה באמצעות שינוי הרגלי חיים וממליץ על 10 עקרונות מניעה וטיפול (LANCET)

ע”פ פירסום דו”ח מומחים ב-LANCET אמש, ועדה של 24 מומחים בינ”ל לדמנציה קובעת כי ניתן למנוע למעלה משליש ממקרי הדמנציה, באמצעות מעבר לאורח חיים בריא.

דו”ח הועדה המבוסס על סקירת ספרות  ומטה-אנליזה אשר בחנו את השפעת ניטרול גורמי סיכון ניתנים לשינוי לדמנציה על ההיארעות שלה.

המומחים זיהו 9 גורמים של סגנן חיים אשר אחראים לכ-35% מנטל הדמנציה. אלו כוללים בגיל הצעיר  אי  טיפול מתאים ביתר לחץ דם, השמנת יתר, ובגיל הביניים – איבוד שמיעה, עישון, דיכאון, חוסר פעילות גופנית , ובגיל המבוגר – בידוד חברתי וסוכרת.

הדו”ח כולל גם המלצות לגבי טיפול בדמנציה.

להלן 10 המסרים החשובים העולים מהדו”ח אותם המחברים מדגישים בעבודתם :

  • מס’ האנשים עם דמנציה עולה בכל העולם, על אף שההאירעות במס’ מדינות פחתה

  • יש לגלות שאפתנות למניעה. ההמלצות כוללות טיפולים פעילים ליל”ד, הרחבת חינוך בילדות, פעילות גופנית, מעורבות חברתית, הפחתת עישון וניהול טוב יותר של הפרעות בשמיעה, דיכאון, סוכרת והשמנה

  • יש לטפל בסימפטומים קוגניטיביים. יש למקסם קוגניטיביות. לאנשים עם אלצהיימר או דמנציה עם גופיפי לואי (Lewy bodies ) יש להציע מעכבי כולינסטראז בכל השלבים, או ממנטין לדמנציה חמורה. חוסמי כולינסטראז אינם אפקטיביים להפרעות קוגניטיביות קלות.

  • הטיפול בדמנציה צריך להיות אינדיבידואלי. טיפול טוב בדמנציה צריך להיות מותאם למטופל הספציפי ולצרכיו התרבותיים, העדפות, ועדיפויות וצריך להיות משולב עם תמיכה משפחתית.

  • יש לטפל גם במשפחה התומכת. חברי המשפחה נמצאים בסיכון גבוה לדיכאון. יש מקום להתערבויות אפקטיביות להפחתת הסיכון לדיכאון ולאפשר טיפול בסימפטומים דכאוניים.

  •  יש לתכנן את העתיד. אנשים עם דמנציה ובני משפחותיהם יעריכו שיחות לגבי העתיד ולקבל החלטות באשר לסיוע משפטי מתאים. הרופאים המטפלים צריכים  לשקול את היכולת לקבלת החלטות של המטופל בשלב האיבחון .

  • יש להגן על אנשים עם דמנציה. מטופלים אלה זקוקים להגנה מהזנחה עצמית, פגיעות (כולל ניצול) , ניהול כספי, נהיגה או שימוש בנשק. הערכת סיכון וניהול סיכונים בכל השלבים של המחלה הם חיוניים אך צריכים להיות מאוזנים מול זכויות המטופל.

  • יש לנהל סימפטומים נוירו-פסיכיאטריים כמו חרדה, מצב רוח ירוד, או פסיכוזות. הטיפול צריך להיות בדר”כ פסיכולוגי, חברתי וסביבתי עם ניהול פרמוקולוגי עבור מטופלים עם סימפטומים חמורים יותר.

  • יש לשקול מצב של סוף חיים. כשליש מהאוכלוסייה המבוגרת נפטרת עם דמנציה, ולכן זה חיוני שאנשי מקצוע העובדים בטיפול סוף חיים ישקלו אם למטופלים עם דמנציה יש את היכולת לקבל החלטות על הטיפול ולהביע את צרכיהם ובקשותיהם.

  • להתערבויות טכנולוגיות יש את הפוטנציאל לשפר את רמת הטיפול אך הן אינן מהוות תחליף למגע חברתי.
  • The Lancet, Published: July 20, 2017

    לדיווח במדסקייפ

    0 תגובות

    השאירו תגובה

    רוצה להצטרף לדיון?
    תרגישו חופשי לתרום!

    כתיבת תגובה

    מידע נוסף לעיונך

    כתבות בנושאים דומים

    אחיות ואחים יקרים,

    לרגל יום האחיות והאחים המצוין היום, 16 באפריל 2024, אנו מצדיעים לכם ומוקירים את פועלכם.

    אתם, הגיבורים שנלחמים על חייהם של חיילים ושל אזרחים, ולא משנה באילו תנאים, וזאת באומץ, בגבורה וללא פשרות, ראויים לכל הערכה.
    תודה רבה בשם חברת e-Med ובשם המדינה כולה.