Angina pectoris/MI

האם יש מקום לשקול בדיקות אבחנה וטיפולים שונים במחלות לב וכלי דם לפי מגדר? (Circulation)

הבדלים ביולוגיים במחלות לב וכלי דם בין נשים וגברים מציעים כי יש מקום לבחון מחדש בדיקות אבחנה וטיפולים. במאמר שפורסם בכתב העת Circulation כותבים חוקרים כי כיום ברור כי מחלת לב מתפתחת באופן די שונה בנשים, בהשוואה לגברים.

ההבדלים המגדריים יוחסו ברובם להבדלים הורמונאליים בין גברים ונשים. עם זאת, מהמחקר הנוכחי עולה כי יש הבדלים מגדריים במסלולים ביולוגיים רבים, התורמים למחלות לב.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הקשר בין מגדר ובין 30 סמנים ביולוגיים במגוון קטגוריות פתופיזיולוגיות. המחקר כלל 3,439 משתתפים (גיל ממוצע של 43 שנים, 56% נשים) ללא מחלת לב.

לאחר תקנון לגיל, גזע, גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם, תפקוד כלייתי, עמידות לאינסולין, הרכב גוף, פיזור שומן ומסת חדר שמאל, החוקרים זיהו הבדלים מגדריים משמעותיים במספר קטגוריות, כולל שומנים, אדיפוקינים וסמני דלקת, הפרעה בתפקוד אנדותל, סטרס ונזק לתאי שריר לב ותפקוד כלייתי.

מהנתונים עלה כי בנשים רמות גבוהות יותר של HDL וריכוז חלקיקי HDL ורמות נמוכת יותר של LDL; רמות גבוהות יותר של לפטין ורמות נמוכות יותר של אדיפונקטין; רמות גבוהות יותר של D-Dimer ומסת ופעילות LP-PLA2 נמוכה יותר; רמות נמוכות יותר של סמני אנדותל ורמות נמוכות יותר של Cystatin.

בשלב הבא מתכננים החוקרים לבחון את הנושא לעומק ולזהות מסלולים העשויים לתרום לסיכון, כאשר המטרה היא לזהות גישות לאבחנה וטיפול, העשויות להיות ממוקדות בהיבטים הייחודיים של מחלות לב בנשים.

Circulation 2017

לידיעה במדסקייפ

הערת מערכת: 

סוגיית האבחנה של אירועים לבביים בנשים וגברים מוכרת היטב בספרות הרפואית, כאשר בעבר מחקרים רבים תיארו פרוגנוזה גרועה יותר בנשים, דבר שיוחס, בין היתר, לפניה מאוחרת להערכה רפואית או הערכה רפואית לא הולמת. אין ספק כי מחקרים נוספים בהקשר זה עשויים לתרום עוד לשיפור אמצעי האבחנה והטיפול באוכלוסיית חולים זו.

באותו נושא, אתם מוזמנים לעיין בהרצאות שניתנו במסגרת הכנס הרפואי האחרון בנושא מחלות לב בנשים.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה