Angina pectoris/MI

האיגוד הקרדיולוגי בישראל מדווח על ירידה של 50% בשכיחות התקפי הלב בעשור האחרון והמשך ירידה מרשים בתמותה מהתקפי לב (YNET)

במסגרת הכנס השנתי של האיגוד הקרדיולוגי שהתקיים השבוע, הוצגו בכנס נתוני סקר התקפי הלב של האיגוד (ACSIS ) לשנת 2017 , אשר ע”פ ההודעה שהועברה לתקשורת נראה כי בעשור האחרון חלה ירידה של 50% בשכיחות התקפי הלב . הירידה בשכיחות מוסברת בשיפור בטיפול המונע (כולסטרול, לחץ דם , הפסקת עישון וכד’).

בנוסף לכך, נמשכת המגמה המרשימה של הירידה לתמותה על רקע אוטם שריר הלב. (בשנה האחרונה : 3.1% לאחר 30 יום, ו-7.6% בתוך שנה, שיעורים נמוכים בהשוואה לממצאים ממדינות מערביות) . 

 הסיבה המרכזית לירידה בתמותה מהתקפי לב היא העלייה המרשימה בשיעור המטופלים העוברים התערבות מילעורית  כלילית (PCI) במהלך הטיפול והאשפוז בשל התקף הלב, והעובדה ששיעור גבוה מאוד של מטופלים המשתחררים לאחר ההתקף ממשיכים בטיפול תרופתי מונע בסטטינים, תרופות אנטי-תרומבוטיות ועוד.

לדיווח ב-YNET

הערת המערכת: הפרסום אודות ירידה ב-50% בשכיחות התקפי לב מעלה סימני שאלה, לאור העובדה שמהדיווח של רשם השבץ ובעקבותיו של  האיגוד הנוירולוגי על אירועי שבץ לא עולה תמונה דומה של ירידה בשכיחות.  יש לזכור ש-ACSIS הוא סקר המתבצע למשך חודשיים ואינו כולל את כל דיווחי ה-MI לאורך השנים. בהודעת האיגוד הנוירולוגי אגב מצוין שממצאי רשם השבץ (הכוללים את כלל מקרי השבץ) היו גבוהים בכ-30% מההערכות הקודמות של האיגוד על היקף תחלואת השבץ השנתי בישראל על בסיס סקרי ה-NASIS (המקביל לסקר ה-ACSIS ) של האיגוד הנוירולוגי. 

לאור העובדה שיש מכנה משותף רחב בין גורמי הסיכון לשבץ מוחי לאוטם שריר הלב (אם כי יש לציין שהגיל הממוצע של העוברים התקף לב הוא כ-64 שנים לעומת גיל ממוצע של 72 שנים לעוברים שבץ מוחי)  הדיווח על הירידה הדרמטית מאוד של 50% בשכיחות התקפי הלב הוא מעניין ומרשים עוד יותר, וראוי לבדיקה ולניתוח והסבר מעמיקים.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה