Angina pectoris/MI

מחשבון חדש עשוי לסייע בפענוח תוצאות בדיקת טרופונין רגישה בחשד להתקף לב (N Engl J Med)

כלי חדש להערכת סיכון המבוסס על בדיקות עוקבות של רמות טרופונין רגישה (High-Sensitivity Troponin) מסייע בשלילה או אישור אבחנה של אוטם שריר הלב בחדר מיון על-פי רמות משתנות של האנזים, ללא צורך להתבסס על ערכי סף נתונים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine.

המחקר כלל 15 מדגמים בינלאומיים של חולים שפנו לחדר מיון עם תסמינים המרמזים לאוטם שריר הלב והשלימו בדיקת טרופונין רגישה בעת הפניה, עם דגימה עוקבת מוקדמת או מאוחרת. החוקרים בחנו את הדיוק והחשיבות הפרוגנוסטית של מספר משלבי ערכי-סף של בדיקת טרופונין רגישה. כלי הערכת סיכון התבסס על נתונים אלו במטרה להעריך את הסיכון לאוטם שריר הלב כעת וכן הופעת אוטם שריר הלב או תמותה לאחר 30 ימים.

מבין 22,651 חולים (9,604 בסדרה הראשונית ו-13,047 בסדרת התיקוף), שיעורי הימצאות אוטם שריר הלב עמדו על 15.3%. ריכוזים נמוכים יותר של טרופונין בבדיקה רגישה בעת הקבלה ושינויים אבסולוטיים קטנים יותר במהלך דגימות עוקבות נקשרו עם סיכוי נמוך יותר לאוטם שריר הלב וסיכון קטן יותר בטווח הקצר לאירועים קרדיווסקולאריים. לדוגמא, לריכוז High-Sensitivity Troponin I של פחות מ-6 ננוגרם/ליטר ושינוי אבסולוטי של פחות מ-4 ננוגרם/ליטר לאחר 45-120 דקות (דגימה עוקבת מוקדמת) ערך מנבא שלילי של 99.5% לאוטם שריר הלב, עם סיכון לתמותה או אוטם לבבי לאחר 30 ימים של 0.2%; ובסך הכול, 56.5% מהחולים יסווגו כבעלי סיכון נמוך לאוטם לבבי. ממצאים אלו אושרו גם במדגם להוכחת התוקף החיצוני.

החוקרים כותבים כי כלי הערכת סיכון, פותח במטרה לשלב את תוצאות בדיקות טרופונין רגישות בעת הפניה לחדרי מיון, השינוי הדינאמי במהלך דגימות עוקבות ומרווח הזמן שבין הדגימות ולספק הערכה של הסבירות לאוטם שריר הלב בעת הפניה לחדר המיון ולאחר 30 ימים.

N Engl J Med. 2019;380:2529-2540

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה