Ankylosing spondylitis

הערכת השפעות הטיפול ב-Secukinumab בחולים עם Ankylosing Spondylitis (מתוך Arthritis & Rheumatology)

במאמר שפורסם בכתב העת Arthritis & Rheumatology מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי Secukinumab (קוסנטיקס) מוביל לשיפור משמעותי וממושך בפעילות Ankylosing Spondylitis, עם שיפור באיכות החיים הבריאותית של החולים והפחתת הליקוי התפקודי, עייפות והשפעת המחלה על פרודוקטיביות בעבודה.

מדובר במחקר בשלב 3 שכלל 371 חולים שקיבלו טיפול תוך-ורידי ב- Secukinumab במינון 10 מ”ג/ק”ג (זמן אפס, שבועיים וארבעה שבועות) ולאחר מכן זריקות תת-עוריות של Secukinumab במינון 150 מ”ג או 75 מ”ג כל ארבעה שבועות או פלסבו. תוצאים עליהם דיווחו המטופלים כללו את מדד BASDAI  (Bath Ankylosing Spondylitis Disease Activity Index), BASDAI 50, מדדי PCS (Physical Component Score) ו-MCS (Mental Component Score),  של שאלון SF-36 (Short Form 376), ASQol (AS Quality of Life), BASFI (Bath Ankylosing Spondylitis Functional Index), EQ-5D (EuroQol-5-dimension questionnaire), FACIT-F (Functional Assessment of Chronic Illness Therapy-Fatigue) ושאלון WPAI-GH (Work Productivity and Activity Impairment-General Health).

לאחר 16 שבועות, טיפול ב- Secukinumab במינון 150 מ”ג או 75 מ”ג לווה בשיפור מובהק סטטיסטית וקלינית בהשוואה לפלסבו במדדי BASDAI (2.3- עם שני משטרי טיפול לעומת 0.6), SF-36 PCS (5.6 עם שני משטרי הטיפול לעומת 1.0) ו-ASQol (3.6- עם שני משטרי הטיפול לעומת 1.0-). שיפור משמעותי קלינית במדדי SF-36, BASFI, EQ-5D ו-BASDAI 50 זוהה עם שני משטרי Secukinumab בהשוואה לפלסבו לאחר 16 שבועות; שיפור תועד גם במדדי FACIT-F ו-WPAI-GH. כל השיפורים נותרו עד שבוע 52 לטיפול.

Arthritis & Rheumatology

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה