Atrial Fibrillation

התועלת של פעילות גופנית בחולי אי-ספיקת לב דומה בנוכחות ובהעדר פרפור פרוזדורים (J Am Coll Cardiol)

הליכה פעילות גופנית

בחולי אי-ספיקת לב עם פרפור פרוזדורים תועלת דומה לאימונים גופניים לזו המתוארת בחולי אי-ספיקת לב ללא הפרעת הקצב, כך עולה מנתוני מחקר HF-ACTION (Heart Failure: A Controlled Trial Investigating Outcomes of Exercise Training), שפורסמו בכתב העת Journal of the American College of Cardiology.

החוקרים התבססו על נתוני מחקר HF-ACTION שפורסמו בשנת 2009. המחקר כלל 2,331 חולים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה של עד 35%, כאשר ב-17% היה ידוע על פרפור פרוזדורים.

הגיל הממוצע של החולים עם הפרעת הקצב עמד על 63.1 שנים, בהשוואה ל-57.4 שנים באלו בקצב סינוס. צריכת חמצן מקסימאלית בחולים אלו עמדה על 13.4 מ”ל/ק”ג/דקה, לעומת 15 מ”ל/ק”ג/דקה באלו ללא פרפור פרוזדורים. במהלך המעקב, שארך 2.6 שנים (חציון), בחולים עם פרפור פרוזדורים תועד שיעור שנתי גבוה יותר של אשפוזים או תמותה, אך ההבדל לא היה מובהק סטטיסטית לאחר תקנון לערפלנים שונים.

מדדי מצב תפקודי ותוצאות קליניות היו דומים בחולים עם ובלי פרפור פרוזדורים והחולים עם הפרעת הקצב בקבוצת אימונים גופניים לא היו בסיכון מוגבר לאירועי פרפור פרוזדורים.

בהשוואה לחולים בקצב סינוס לאחר שלושה חודשי מעקב, בחולים עם פרפור פרוזדורים בקבוצת אימונים גופניים תועד שיפור דומה במרחק הליכה לשש דקות (חציון של 22 לעומת 20 מטרים) וצריכת חמצן מקסימאלית (0.6 לעומת 0.7 מ”ל/דקה/ק”ג).

J Am Coll Cardiol 2017;69: 1683-1691

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה