Atrial Fibrillation

אלגוריתם חדש מסייע בזיהוי פרפור פרוזדורים על-בסיס מצלמת טלפונים חכמים (Europace)

מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Europace, עולה כי אלגוריתם חדש סייע בהבחנה בין מקצב סינוס ובין פרפור פרוזדורים על-בסיס אותות גלי דופק ממצלמת מכשירי טלפון חכמים בלבד.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי פרפור פרוזדורים הינה הפרעת הקצב הנפוצה ביותר, והאופי ההתקפי שלה עשוי להקשות על האבחנה. במחקר הנוכחי הם ביקשו לבחון אפליקציה חדשה, במטרה לקבוע את יכולתה להבחין בין חולים בפרפור פרוזדורים ובין אלו בקצב סינוס, על-בסיס חיישן במכשירי אייפון 4S.

להשגת האות, החוקרים התבססו על מכשיר אייפון 4S, שמוקם עם עדשת המצלמה ותאורת לד על קצה האצבע. קובץ וידאו בן חמד דקות הוקלט עם מיצוי גל הדופק מספקטרום אור ירוק של האות. מרווחי RR זוהו באופן אוטומטי.

להבחנה בין מקצב סינוס ובין פרפור פרוזדורים, החוקרים בחנו שלוש שיטות סטטיסטיות שונות. nRMSSD (Normalized Mean Square of Successive Difference of RR intervals), ShE (Shannon Entropy) ומדד SD1/SD2.

מדגם המחקר כלל 80 משתתפים (40 חולים עם פרפור פרוזדורים ו-40 ים מקצב סינוס בעת הבדיקה). להבחנה בין פרפור פרוזדורים ובין מקצב סינוס, ShE לווה ברגישות והסגוליות הגבוהות ביותר (85% ו-95%, בהתאמה), השימוש בפילטר הוביל לרגישות טובה יותר (87.5%), עם שילוב ShE ו-nRMSSD, בעוד שהסגוליות נותרה יציבה (95%). שילוב מדד SD1/SD2 ו-nRMSSD הוביל לשיפור נוסף ולרגישות וסגוליות של 95%.

החוקרים כותבים כי הצעד ההגיוני הבא הוא יישום האלגוריתם הנ”ל בשעונים החכמים.

Europace. 2017;19(5):753-757

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה