Atrial Fibrillation

האם יש יתרון לטיפול ב-Apixaban לפני היפוך קצב פרפור פרוזדורים? (מתוך כנס ה-ESC)

מנתוני מחקר EMANATE, שהוצגו במהלך כנס ה-ESC (European Society of Cardiology), עולה כי שיעור האירועים המוחיים נמוך יותר עם טיפול ב- Apixaban(אליקוויס) בהשוואה לטיפול סטנדרטי לפני היפוך קצב פרפור פרוזדורים. החוקרים מסבירים כי בניגוד למחקרים קודמים להערכת נוגדי-קרישה פומיים חדשים בנסיבות אלו, המחקר הנוכחי התבסס על אליקוויס והיה מוגבל לחולים שלא קיבלו טיפול נוגד-קרישה או אלו עם חשיפה בת פחות מ-48 שעות לנוגד-קרישה.

כמו כן, מחקר EMANATE תמך במשטר היפוך קצב מואץ בו הפרוצדורה ניתנת לביצוע כבר תוך שעתיים מהתחלת טיפול ב- Apixaban, עם או בלי בדיקת אקו-לב דרך הוושט או בדיקת CT לשלילת אפשרות לקריש דם בפרוזדור.

לא תועדו אירועים מוחיים ב-753 החולים שטופלו ב- Apixaban, אך שישה מבין 747 החולים בקבוצת טיפול נוגד-קרישה סטנדרטי אובחנו עם אירוע מוחי, כולל חמישה אירועים איסכמיים ואירוע המורגי אחד. בסיכומו של דבר זוהו שלושה ושישה דימומים מג’וריים, בהתאמה, ושני מקרי תמותה תחת Apixaban לעומת מקרה אחד בקבוצת הביקורת. לא תועדו מקרים של תסחיף סיסטמי חוץ-גולגולתי.

מבין 342 החולים שטופלו בבולוס Apixaban עם היפוך קצב מואץ, תועד מקרה תמותה אחד, דימום מג’ורי אחד וארבעה דימומים לא-מג’וריים, בעלי חשיבות קלינית.

במחקר EMANATE ובמחקרים אחרים להערכת נוגדי-קרישה פומיים חדשים, קבוצת ההשוואה כללה טיפול פראנטרלי עם או בלי קומדין, שניתנו לרוב למשך לפחות שלושה שבועות, אלא אם נשללה אפשרות קריש בפרוזדור בבדיקת הדמיה.

בנוסף, בדומה למחקרים הקודמים גם מחקר זה לא היה בעל עוצמה סטטיסטית מספקת להערכת תוצאים קליניים.

מתוך כנס ה-ESC

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה