Atrial Fibrillation

אין תועלת משמעותית לטיפול נוגד-קרישה ארוך-טווח בחולים עם פרפור פרוזדורים שניוני (JACC Clin Electrophysiol)

בקרב חולים המפתחים פרפור פרוזדורים זמני, חדש, במהלך אשפוז בשל תסמונת כלילית חדה, אלח-דם או מחלת ריאות חדה, באלו שטופלו בנוגדי-קרישה בעת השחרור לא תועד סיכון נמוך יותר לאירועים מוחיים במהלך שלוש השנים העוקבות, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת JACC: Clinical Electrophysiology.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין מחקרים רבים להערכת התועלת והסיכונים של נוגדי-קרישה במקרים של פרפור פרוזדורים המופיע משנית לתסמונת כלילית חדה, מחלת ריאות חדה או אלח-דם ולא ידוע מהו הטיפול הטוב ביותר במקרים אלו.

החוקרים השלימו מחקר רטרוספקטיבי שזיהה 2,304 חולים בגילאי 65 שנים ומעלה, אשר אושפזו באבחנה עיקרית של תסמונת כלילית חדה, מחלת ריאות חדה (מחלת ריאות חסימתית כרונית, דלקת ריאות/שפעת, תסחיף ריאתי או תפליט פלאורלי) או אלח-דם, וסיבוך של הופעה חדשה של פרפור פרוזדורים במהלך אשפוז בין 1999-2015.

במהלך מעקב של כשלוש שנים, החוקרים לא זיהו כל קשר בין טיפול בנוגדי-קרישה ובין היארעות מופחתת של אירועים מוחיים איסכמיים בחולים עם הופעה חדשה של פרפור פרוזדורים משנית לתסמונת כלילית חדה, מחלת ריאות אקוטית או אלח-דם, לאחר תקנון לערפלנים. עם זאת, טיפול בנוגדי-קרישה לווה בסיכון מוגבר לדימום בחולים עם פרפור פרוזדורים על-רקע מחלת ריאות אקוטית (יחס סיכויים של 1.72), אך לא באלו עם פרפור משנית לתסמונת כלילית חדה או אלח-דם.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי התועלת של נוגדי-קרישה אינה משמעותית במקרים של פרפור פרוזדורים משני וכי טיפול זה עשוי להיות מלווה בסיכון מוגבר לדימום. הם קוראים לנקוט משנה זהירות בהחלטה על צורך בטיפול בנוגדי-קרישה במקרים אלו.

JACC Clin Electrophysiol 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה