Atrial Fibrillation

מהי באמת היעילות של ”תרופה בכיס” להיפוך פרפור פרוזדורים ביתי, בידי המטופל ?/מאת ד”ר יעקב גולדשטיין, האיגוד הקרדיולוגי

פרפור פרוזדוריםAF הינה הפרעת הקצב השכיחה ביותר (עד 1-2% מהאוכלוסייה הכללית) וכרוכה בעלות ניהול טיפול פי 5 ממטופלים ללא AF. מעל 50% מהעלות נעוצה בפניות למין ואשפוזים.אסטרטגיה שלתרופה אנטי אריטמית בכיס ( כpill in the pocket antiarrhythmic drugאו AAD-PIP)למטופלים מתאימים עם תדירות נמוכה מאשר פעם בחודש שלAFהתקפי ( ר”ת-PAF) סימפטומטי, עשויה להועיל בהורדת העלויות, העומס על מרכזי האשפוז, הנוחות של המטופלים, והצורך בטיפול אנטי אריטמי ממושך.אמנם השיטה מוזכרת בהנחיות, אך אין מחקרים הבודקים יעילות מול בטיחות של השיטה, או אורך הניטור לאחר שימוש ראשוני.

מטרת המחקר:

הייתה להעריך פרוטוקול מובנה שלAAD-PIP במטופל מתאים, בדיקת יעילות בטיחות וסיבוכים לאורך מעקב מוגדר.

שיטות:

גויסו מטופלים עוקבים (בונקובר קנדה) עם PAF  סימפטומטי מעל שעתיים ויציבים המודינמית, כמובן מוגדרים כ NON VALVULAR  וללא מחלת לב מבנית אחרת, בתקופה בין 1.2013 ל 12.2016.

הטיפול הראשון במיון (ר”ת ED),כלל תרופה דרומו טרופית שלילית ( מאיטה הולכה בAV NODEוכך ימנע הולכה 1:1, אם במקרה אירע מעבר לרפרוף. ב 70% השתמשו במטופרולול), חצי שעה לפני מתן תרופה אנטי אריטמית מקבוצת 1C ( אוPropafenon450600 מ”ג בהתאם למשקל, אוFlecainid200300 מ”ג בהתאם למשקל,כאשר 70 ק”ג היה ערך ה- cut- off).

אם טיפול הראשון במיון צלח (הצלחה הוגדרהכהפיכה לסינוס בתוך 6 שעות מהטיפול, ללא תופעות לוואי המודינמיות או חשמליות, כאשר ניטור בתקופת מעקב זאת כלל לחץ דם כל חצי שעה ואק”ג מלא כל שעתיים), המטופל קיבל הסבר מפורט כיצד להשתמש בעת PAF  בטיפול   AAD-PIP  עצמי. נקלטו כל האירועים העצמיים שדווחו, השימוש בתרופות הניסוי והסיבוכים בעקבותיו.

לסקירה המלאה באתר האיגוד הקרדיולוגי

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה