Atrial Fibrillation

ההשפעה של נוגדי-קרישה פומיים חדשים על חומרת אירוע מוחי איסכמי בחולים עם פרפור פרוזדורים (Europace)

במאמר שפורסם בכתב העת Europace מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול בנוגדי קרישה פומיים שאינם מבוססי ויטמין K לפני אירוע מוחי לא הפחית את הסבירות לאירוע מוחי חמור בקבלה לאשפוז ותפקוד ירוד בעת השחרור מבית החולים, כפי שהוכח בדומה עם טיפול ב-Phenoprocoumon עם ערכי INR של 2 ומעלה בעת האשפוז.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מספר מחקרים הדגימו חומרה קלה יותר של אירועים מוחיים בחולים עם פרפור פרוזדורים בהם מדדי INR עמדו על 2 ומעלה בעת הופעת אירוע מוחי. מטרתם כעת הייתה להשוות את ההשפעה של נוגדי-קרישה פומיים חדשים או Pehnprocoumon על חומרת אירוע מוחי.

המחקר התצפיתי נערך במרכז יחיד וכלל 3,669 חולים עם אירוע מוחי איסכמי חד. החוקרים בחנו באופן רטרוספקטיבי נוכחות פרפור פרוזדורים ואת הטיפול התרופתי שניתן לחולים טרם האשפוז. ניתוח סטטיסטי שימש להערכת הקשר בין טיפול בנוגד-קרישה לפני אשפוז ובין אירוע מוחי חמור (מדד NIHSS של 11 נקודות ומעלה) בעת האשפוז ותוצאות ירודות בעת השחרור (מדד Modified Rankin Scale של מעל 2 נקודות).

לפני הופעת האירוע המוחי, 655 חולים אובחנו עם פרפור פרוזדורים ומדד CHA2DS2-VASc של 2 נקודות ומעלה. בעוד ש-325 חולים (49.6%) נטלו נוגדי-קרישה, 159 חולים (24.3%) נטלו נוגדי-קרישה פומיים חדשים ו-75 חולים (11.5%) חולים נטלו Phenoprocoumon עם מדדי INR של 2 ומעלה באשפוז.

בהשוואה לחולים עם פרפור פרוזדורים ללא טיפול למניעת אירוע מוחי, מדד INR של 2 ומעלה (יחס סיכויים של 0.23) או טיפול בנוגדי-קרישה פומיים חדשים (יחס סיכויים של 0.48) לוו בסיכוי נמוך יותר לאירוע מוחי חמור לאחר תקנון לערפלנים, ללא קשר דומה בנוכחות INR נמוך מ-2 (יחס סיכויים של 0.62).

יחסי הסיכויים המתוקנים למצב תפקודי ירוד בעת השחרור מבית החולים עמדו על 0.47 בקרב מטופלים בנוגדי-קרישה פומיים חדשים, 0.33 עם INR של 2 ומעלה ו-0.61 עם INR נמוך מ-2.

החוקרים מסכמים וכותבים כי טיפול טרם אירוע מוחי בנוגדי קרישה פומיים חדשים לא הפחית את הסבירות לאירוע מוחי חמור בקבלה לאשפוז ותפקוד ירוד בעת השחרור מבית החולים, כפי שהוכח באלו שטופלו ב-Phenoprocoumon.

Europace. 2018;20(4):569-574

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה