Autism

חשיפה תוך-רחמית לזיהום אימהי מלווה בסיכון מוגבר לאוטיזם ודיכאון (JAMA Psychiatry)

חשיפה של העובר לזיהום אימהי מלווה בעליה ארוכת טווח בסיכון למחלות נוירו-פסיכיאטריות, כך עולה מתוצאת מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש מרץ בכתב העת JAMA Psychiatry. החוקרים מדווחים כי זיהום אימהי במהלך אשפוז לווה בסיכון מוגבר לאוטיזם ודיכאון, אם כי לא זוהה קשר דומה עם הפרעה דו-קוטבית או פסיכוזה, במהלך הילדות.

מטרת המחקר הייתה לבחון אם חשיפה של עובר לזיהום אימהי עשויה להשפיע על הסיכון להפרעות נוירו-פסיכיאטריות. לצורך כך, הם השלימו מחקר שכלל קרוב ל-1.8 מיליון ילדים משבדיה, אשר נולדו בין תחילת ינואר, 1973, ועד סוף דצמבר, 2014, והיו במעקב לאורך עד 41 שנים. החוקרים בחנו את הקשר בין אשפוז במהלך ההיריון עם זיהום אימהי, זיהום אימהי חמור וזיהום בדרכי השתן אל מול אבחנה של אוטיזם, דיכאון, הפרעה דו-קוטבית, או פסיכוזה בצאצאים.

מהנתונים עלה כי חשיפה עוברית לזיהום אימהי מכל סוג לוותה בעליה של פי 1.79 בסיכון לאבחנה של אוטיזם בילד ועליה של פי 1.24 בסיכון לאבחנת דיכאון. הסיכון לאוטיזם או דיכאון היה דומה לאחר חשיפה לזיהום אימהי חמור (אוטיזם: יחס סיכון של 1.81; דיכאון: יחס סיכון של 1.24) או זיהום בדרכי השתן (אוטיזם: יחס סיכון של 1.89; דיכאון: יחס סיכון של 1.30) ונותרו גם לאחר תקנון לערפלנים שונים.

החוקרים לא זיהו סיכון מוגבר להפרעה דו-קוטבית או פסיכוזה בקרב ילדים שנחשפו לזיהום אימהי במהלך החיים העובריים.

ממצאי המחקר מציעים כי חשיפה של העובר לזיהום אימהי בזמן אשפוז מלווה בסיכון מוגבר לאוטיזם ודיכאון. התוצאות מדגישות את חשיבות מניעת זיהומים במהלך ההיריון, אשר עשויים לגרום לנזק למוח העובר ולתרום להתפתחות אוטיזם ודיכאון.

JAMA Psychiatry. Published online March 6, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה