Autism

יתרונות הטיפול במלטונין בילדים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם (מתוך כנס ה-European Psychiatric Association.)

טיפול במלטונין בשחרור-ממושך עשויה לשפר איכות שינה בילדים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם ומלווה בשיפור התנהגות מוחצנת בילדים, לצד שיפור באיכות החיים של ההורים, כך עולה מנתונים חדשים, שהוצגו במהלך כנס ה-European Psychiatric Association.

להערכת הבטיחות והיעילות של הטיפול, החוקרים השלימו מחקר אקראי בשלב 3, שהתמקד בילדים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם והפרעות נוירו-התפתחותיות אחרות והפרעות שינה, להשוואת טיפול פעיל אל מול פלסבו. כל המשתתפים החליפו לטיפול במלטונין למשך תשעה חודשי טיפול בתווית-פתוחה, תוך נטילת שלושה מינונים שונים של התרופה.

לאחר שלב הרצה בן שבועיים, 125 ילדים מ-24 אתרים בארצות הברית והאיחוד האירופי חולקו באקראי לטיפול ב-pedPRM (Pediatric Prolonged Release Melatonin) במינון 2 מ”ג למשך שלושה שבועות, לאחר מכן ניתן pedPRM במינון 2 מ”ג או 5 מ”ג למשך 10 שבועות, או פלסבו תואם.

בילדים בשתי קבוצות הטיפול הפעיל ובקבוצת הביקורת החליפו לאחר מכן לטיפול בתווית-פתוחה, שכלל מתן pedPRM במינון 2 מ”ג או 5 מ”ג למשך 18 שבועות, לאחר מכן 78 שבועות נוספים של טיפול במינונים של 2, 5 או 10 מ”ג.  לסיום, כל המשתתפים לקחו חלק בשלב בן שבועיים בו לא ניתן כל טיפול.

החוקרים מדווחים על התוצאות לאחר 13 השבועות הראשונים לטיפול, לפיהם בילדים שטופלו ב-pedPRM תועד שיפור משמעותי בהשוואה לתחילת המחקר בסך זמן שינה לפי שאלון SDQ (Strength and Difficulties Questionnaire), בהשוואה לפלסבו. ההבדל היה משמעותי הן לאחר שלושה שבועות והן לאחר 13 שבועות.

יתרה מזאת, בקרב מטופלים ב-pedPRM תועד שיפור משמעותי בכל מדדי Child Externalizing Behavior Scale של שאלון SDQ בהשוואה לעומת המצב בתחילת המחקר, בהשוואה לאלו שטופלו בפלסבו לאחר 13 שבועות, אם כי לא לאחר שלושה שבועות.

ממצאים אלו עולים בקנה אחד עם שיעור גבוה יותר של ילדים שדיווחו על ירידה במדדי החצנה עם טיפול פעיל, בהשוואה לטיפול דמה (53.7% לעומת 27.7%, יחס סיכויים של 3.03).

להערכת ההשפעה על ההורים, החוקרים התבססו על מדד WHO-5 (World Health Organization Well Being Index) ומצאו כי ההורים לילדים שקיבלו טיפול פעיל דיווחו על שיפור משמעותי באיכות החיים מתחילת המחקר, בהשוואה לילדים שטופלו בפלסבו, הן לאחר 3 שבועות והן לאחר 13 שבועות.

ההורים לילדים שקיבלו טיפול ב-pedPRM דיווחו גם על שביעות רצון גדולה יותר משמעותית מדפוס השינה של הילדים לפי סולם CSDI (Composite Sleep Disturbance Index), בהשוואה להורים לילדים בקבוצת הפלסבו, הבדל זה תואר הן לאחר 3 שבועות והן לאחר 13 שבועות.

החוקרים מסבירים כי ממצאים אלו מעידים על התועלת של טיפול במלטונין בשחרור-ממושך בילדים ומתבגרים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם, לצד השפעות חיוביות גם בקרב המטפלים בילדים אלו.

מתוך כנס ה-European Psychiatric Association.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Frontiers in Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר הפוך בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה בקרב מבוגרים בארצות הברית, כאשר באלו עם חסר ויטמין D תועד סיכון גבוה יותר משמעותית לחרדה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים העלו את האפשרות לקשר בין ויטמין D […]

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

  • טיפול תרופתי כנגד ADHD מלווה בהפחתת הסיכון לאובדנות ואשפוזים (JAMA Netw Open)

    טיפול תרופתי כנגד ADHD מלווה בהפחתת הסיכון לאובדנות ואשפוזים (JAMA Netw Open)

    חלק מהתרופות הסטימולנטיות המשמשות לטיפול בהפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) מלוות בסיכון מופחת לאשפוזים מסיבות פסיכיאטריות ומסיבות לא-פסיכיאטריות ובסיכון מופחת לאובדנות, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים אספו נתונים ממגוון מאגרי נתונים בשבדיה במטרה לזהות חולים בגילאי 16-65 שנים עם אבחנה של ADHD בין ינואר 2006 ועד דצמבר […]

  • הפסקת תרופות מסוימות מלווה בסיכון מוגבר להתלקחות טרשת נפוצה (JAMA Neurol)

    הפסקת תרופות מסוימות מלווה בסיכון מוגבר להתלקחות טרשת נפוצה (JAMA Neurol)

    הפסקת טיפולים בעלי יעילות גבוהה המשפיעים על תנועת תאי מערכת החיסון, דוגמת Natalizumab (טייסברי) או Fingolimod (גילניה), מלווה בעליה משמעותית בסיכון להתלקחות בקשישים עם טרשת נפוצה, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Neurology. עם זאת, הפסקת טיפולים המפחיתים ספירת תאי B, דוגמת טיפול כנגד CD20, אינו מלווה בסיכון מוגבר להתלקחות המחלה. מחקר העוקבה התצפיתי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה