Bacterial infections

עדויות נוספות קושרות בין הרכב החיידקים במעי ובין דמנציה (Scientific Reports)

חסר חיידקים מסוימים במערכת העיכול ועודף חיידקים אחרים מלווה בסיכון מוגבר לדמנציה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שהוצגו במהלך כנס ה-International Stroke Conference ופורסמו בכתב העת Scientific Report.

המיקרוביום של מערכת העיכול מהווה נושא חם עבור מומחים רבים ומחקרים קודמים קשרו בין הרכב המיקרוביום של מערכת העיכול ובין מחלות לב וכלי דם. כעת, החוקרים ביקשו לבחון את הקשר בין המיקרוביום ובין דמנציה.

המחקר כלל 128 משתתפים אמבולטורים (גיל ממוצע של 74 שנים), אשר פנו למרפאת זיכרון במרכז הרפואי של החוקרים. החוקרים אספו מידע אודות נתונים דמוגרפיים, גורמי סיכון ופעילויות יומיומיות, וכן העריכו את התפקוד הקוגניטיבי באמצעות בדיקות נוירו-פסיכולוגיות ובדיקת MRI של המוח. בנוסף, דגימות צואה שימשו לקביעת הרכב המיקרוביום של מערכת העיכול באמצעות ניתוח T-RFLP (terminal restriction fragment length polymorphism), שיטה מבוססת לסיווג המיקרוביום.

החוקרים סיווגו את המשתתפים לאלו עם דמנציה ואלו ללא דמנציה. ניתוח סטטיסטי שימש לזיהוי גורמים שנקשרו עם דמנציה.

מהנתונים עלה כי אוטמים לקונאריים שקטים ומיקרו-דימומים מוחיים היו נפוצים יותר בבדיקות MRI של חולים עם דמנציה.

מניתוח T-RFLP עלו הבדלים בין הקבוצות בהרכב המיקרוביום של מערכת העיכול. לדוגמא, רמות Bacteroides (Enterotype I), אורגניזם השוכן באופן תקין במעי ועשוי להיות בעל השפעה טובה, היו נמוכות בחולים עם דמנציה, בהשוואה לחולים ללא דמנציה. רמות חיידקים אחרים (Enterotype III) היו מוגברות בקבוצת החולים עם דמנציה.

מניתוח רב-משתני עלה כי Enterotype I (יחס סיכויים של 0.1) ו-Enterotype III (יחס סיכויים של 12.7) נקשרו בקשר בולט עם דמנציה, ללא תלות בגורמי סיכון מוכרים לדמנציה, דוגמת גנוטיפ APOE ε4; חסר בנוירו-כימיקאלים מסוימים; ומדד גבוה בסולם VSRAD (Voxel-Based Specific Regional Analysis System for Alzheimer’s Disease).

החוקרים מדווחים כי בדגימות הצואה של נבדקים ללא דמנציה תועדו ריכוזים גבוהים יותר של אמוניה, אינדול, סקאטול ופנול.

הממצאים החדשים עשויים להעיד כי הפרעה בהרכב החיידקים במערכת העיכול קשור באופן בלתי-תלוי ומובהק עם דמנציה.

Scientific Reports. Published online January 30, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה