Brain Cancer

טכנולוגיה ישראלית חדשה, TTFields , משפרת הישרדות של חולי גליובלסטומה/מאמרה של ד”ר גרוסמן ב”הארץ”

במאמר המתפרסם היום באתר “הארץ” מציגה ד”ר רחל גרוסמן, נוירוכירורגית בכירה וסגנית מנהל המחלקה הנוירוכירורגית במרכז הרפואי תל אביב, טכנולוגיה חדשה שהוצגה בכנס האיגוד העולמי לנוירוכירורגיה אונקולוגית (WFNS) האחרון (במרץ 2017) והראתה תוצאות מרשימות בטיפול בגליובלסטומה. 

מדובר בפיתוח ישראלי שנקרא Tumor Treating Fields – TTFields. ד”ר גרוסמן מסבירה כי הטכנולוגיה מבוססת על “השריית שדות חשמליים בעוצמה נמוכה אל המוח באמצעות מתמרים המוצמדים לקרקפת באופן לא פולשני, ונמצאה בעלת פרופיל בטיחותי גבוה. השדות החשמליים משבשים את תהליך חלוקת התאים הסרטניים וגורמים להרס ומוות שלהם. הם פוגעים אך ורק בתאים בזמן חלוקתם, כך שתאים בריאים שאינם מתחלקים לא נפגעים.”

גליובלסטומה היא כידוע אחד מסרטני המוח האגרסיביים ביותר. הטיפול המרכזי הוא כירורגי אשר מלווה בכימותרפיה והקרנות אך עד כה לא הראו שיפור משמעותי בהישרדות.

כאמור, בכנס השנתי האחרון של ה-WFNS הוצגו תוצאות סופיות ומרשימות של מחקר קליני רב-מרכזי שכלל 695 חולים בגליובלסטומה. חציון ההישרדות הכולל של חולים שטופלו ב- TTFieldsבמקביל לטיפול הסטנדרטי היה 21 חודשים, בהשוואה ל-16 חודשים אצל חולים שטופלו בטיפול הסטנדרטי בלבד.

 כמו כן, מדגישה גרוסמן “ 43% מהחולים שטופלו בטכנולוגיה היו בחיים כעבור שנתיים לעומת 31% מאלו שלא טופלו בה, ו-26% לעומת 16%, 20% לעומת 8%, ו-13% לעומת 5% כעבור שלוש, ארבע וחמש שנים, בהתאמה. בנוסף הוצג שיפור משמעותי באיכות החיים של החולים שכן כמעט לא נצפו תופעות לוואי בשל השימוש בטכנולוגיה (רק גירוי מקומי בעור) והם לא נזקקו לאשפוז לשם קבלתה.”

ד”ר גרוסמן מציינת כי בישראל מתגלים מדי שנה כ-200 חולים בגליובלסטומה, רובם מבוגרים (בני 50 ומעלה), אך ישנם גם צעירים. היא מעריכה שהטכנולוגיה החדשה מעניקה להם תקווה לתוצאות טיפוליות טובות יותר.

למאמר ב”הארץ”

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה