Breast Feeding

התועלת של Lactobacillus Reuteri להקלה על כאב בטן קוליקי בתינוקות (Pediatrics)

הטיפול הפרוביוטי Lactobacillus reuteri DSM17938 נמצא יעיל לטיפול בכאב בטן קוליקי ביילודים יונקים, אך אין די עדויות בכדי להמליץ על טיפול זה להקלה על כאב בטן קוליקי ביילודים הניזונים מתחליפי חלב, כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה חדשה, שפורסמו בכתב העת Pediatrics.

שכיחות כאב בטן קוליקי, בכי ממושך ללא גורם ידוע, נעה סביב 20% מהיילודים מתחת לגיל שלושה חודשים. פרוביוטיקה, כולל L. reuteri הינה טיפול מבטיח לטיפול בכאב קוליקי, אך התוצאות בנושא היו סותרות.

החוקרים השלימו מטה-אנליזה במטרה לקבוע אם L. reuteri DSM17398 מפחית בכי ו/או חרדה ביילודים עם כאב בטן קוליקי, בהשוואה לפלסבו, 21 ימים לאחר ההקצאה האקראית. הם זיהו ארבעה מחקרים אקראיים ומבוקרים, שכללו 345 יילודים עם כאב בטן קוליקי. כל ארבעת המחקרים כללו יילודים יונקים; רק מחקר אחד כלל יילודים שניזונו מתחליפי חלב.

החוקרים מדווחים על ירידה במשך בכי ו/או אי-שקט בקבוצות הפלסבו והטיפול הפרוביוטי, אך משך הזמן היה קצר יותר משמעותית בקבוצת הטיפול הפרוביוטי בכל נקודות הזמן במהלך המעקב.

הסיכוי להצלחת הטיפול, שהוגדרה כירידה של לפחות 50% בבכי ו/או חרדה מתחילת המחקר, היה גבוה כמעט כפליים בקבוצת טיפול פרוביוטי, בהשוואה לקבוצת הפלסבו, בכל נקודות הזמן (עם יחס סיכויי הצלחה פרוביוטיקה:פלסבו של 2.08 לאחר שבוע, 1.98 לאחר 14 ימים ו-1.71 לאחר 21 ימים).

ההבדל במשך הבכי/אי-שקט הגיע לירידה של 21.0 דקות ביום לאחר שבעה ימים ולירידה של 25.4 דקות ביום לאחר 21 ימים עם טיפול פרוביוטי, בהשוואה לקבוצת הפלסבו.

מניתוח לפי תתי-קבוצות עלה כי משך בכי ו/או אי-שקט היה קצר ב-46 דקות ביום עם טיפול פרוביוטי, בהשוואה לקבוצת הפלסבו, בקרב יילודים יונקים, בעוד שביילודים שניזונו מתחליפי חלב אם לא תועדה השפעה חיובית.

בדומה, ביילודים יונקים בקבוצת הטיפול הפרוביוטי נרשם סיכוי גבוה פי 2-3 להצלחת טיפול, בהשוואה ליילודים יונקים בקבוצת הפלסבו, בעוד שביילודים שניזונו מתחליפי חלב אם שיעורי הצלחת הטיפול עם פרוביוטיקה היו נמוכים יותר, בהשוואה לקבוצת הפלסבו.

Pediatrics 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

  • ההשפעה של משך ההנקה על תפקודי הקרישה בנשים עם סוכרת הריונית (J Clin Endocrinol Metab)

    ההשפעה של משך ההנקה על תפקודי הקרישה בנשים עם סוכרת הריונית (J Clin Endocrinol Metab)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין עליה במשך הנקה בנשים עם היסטוריה של סוכרת הריונית ובין סיכון מופחת למחלות לב וכלי דם ושיפור פרופיל תפקודי הקרישה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הנקה מלווה בסיכון מופחת למחלות לב וכלי דם באם. מאחר […]

  • חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein מלווה בסיכון מוגבר ללידה מוקדמת (NEJM)

    חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein מלווה בסיכון מוגבר ללידה מוקדמת (NEJM)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש בו הגיוס למחקר בשלב מוקדם בשל סוגיות הנוגעות לבטיחות ההתערבות, כאשר חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein אמנם הפחית סיכון לסיבוכים משנית למחלה בדרכי נשימה תחתונות על-רקע RSV, אך לווה בעליה בסיכון ללידה מוקדמת. ד”ר ברנרד ברזילי, עורך מדור ניאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה