Breast Feeding

הנקה ממושכת מלווה בסיכון נמוך יותר למחלת כבד שומני (J Hepatol)

בקרב אימהות שהניקו במשך לפחות שישה חודשים תתכן הצטברות מעטה יותר של שומן בכבד וסיכון נמוך יותר למחלת כבד שומני שאינה על-רקע צריכת אלכוהול, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מארצות הברית, שפורסמו בכתב העת Journal of Hepatology.

המחקר הנוכחי התמקד בהשפעה של הנקה על הסיכון למחלת כבד שומני שאינה על-רקע צריכת אלכוהול. לצורך כך, החוקרים עקבו אחר 844 נשים במשך 25 שנים לאחר שילדו. הנשים לקחו חלק במחקר Coronary Artery Risk Development in Young Adults והשלימו הערכה כאשר הצטרפו למחקר בשנים 1985 ו-1986, ונשאלו אודות הנקה לאחר כל לידה נוספת ובתום המחקר השלימו בדיקת CT להערכת נוכחות שומן בכבד.

בסיכומו של דבר, 32% מהן דיווחו על הנקה במשך עד חודש אחד, 25% דיווחו על הנקה במשך 1-6 חודשים ו-43% דיווחו כי הניקו את ילדיהן במשך לפחות שישה חודשים.

עד לתום המחקר, גיל הנשים הממוצע עמד על 49 שנים. החוקרים מדווחים כי 44 נשים (6%) פיתחו מחלת כבד שומני שאינה על-רקע צריכת אלכוהול. בקרב נשים שהניקו את ילדיהן לאורך לפחות שישה חודשים תועד סיכוי נמוך ב-52% להתפתחות מחלת כבד, בהשוואה לאלו שהניקו במשך פחות מחודש אחד.

החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר תומכים בעדויות קודמות שתמכו בהנקה כגורם המספק הגנה גם על בריאות האם. הם קוראים להשלים מחקרים נוספים בכדי לקבוע אם הנקה עשויה להפחית את חומרת מחלת כבד שומני שאינה על-רקע צריכת אלכוהול בנשים בסיכון גבוה.

J Hepatol 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה