Bronchiolitis

טיפול ב-Furosemide עשוי להפחית את הסיכון ל-BPD או תמותה בפגים (Journal of Pediatrics) והערות עורך נאונטולוגיה ד”ר ברזילי

מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Pediatrics עולה כי מספר רב יותר של ימי טיפול ב-Furosemide, בין שבעה ימים לאחר ועד 36 שבועות לאחר וסת אחרון, מלווה בסיכון מופחת ל-BPD (Bronchopulmonary Dysplasia) ו/או תמותה בפגים שנולדו לאחר 23-29 שבועות היריון ובמשקל לידה נמוך.

מטרת המחקר הייתה לבחון את הקשר בין טיפול ב-Furosemide ובין הסיכון ל-BPD. החוקרים השלימו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי, שכלל את כל הילדים שנולדו בין השנים 2004-2015. כל הילדים נולדו לאחר 23-29 שבועות היריון ובמשקל לידה של 501-1,249 גרם. החוקרים השוו את המאפיינים הדמוגרפיים והקליניים של יילודים שנחשפו ל-Furosemide, אל מול אלו שלא נחשפו לתרופה בין שבוע לאחר הלידה ועד גיל 36 שבועות לאחר וסת אחרונה (גיל מתוקן). הם בחנו את הקשר בין טיפול ב-Furosemide ובין שני תוצאים: אבחנה של BPD או נוכחות BPD או תמותה. ניתוח רב-משתני כלל משתנים דמוגרפיים וקליניים, בנוסף לשני משתנים נוספים: טיפול ב-Furosemide לפי שנת השחרור מבית החולים וטיפול ב-Furosemide לפי המרכז הרפואי.

מבין 37,693 משתתפים במחקר, 19,235 (51%) נחשפו ל-Furosemide; בילדים אלו תועדה שכיחות גבוהה יותר של פגות ושיעור גבוה יותר של תמיכה נשימתית. מבין 33,760 יילודים ששרדו עד להערכת BPD, 15,954 (47%) אובחנו עם BPD. החוקרים מדווחים כי עליה של 10 נקודות אחוז בשיעור ימי הטיפול ב-Furosemide לוותה בירידה בהיארעות BPD (4.6 נקודות אחוז) ובהיארעות משלב BPD או תמותה (3.7 נקודות אחוז).

החוקרים מסכמים וכותבים כי בפגים שנולדו לאחר פחות מ-29 שבועות היריון ובמשקל לידה נמוך, מספר רב יותר של ימים תחת טיפול ב-Furosemide, מלווה בסיכון מופחת ל-BPD או משולב של BPD ו/או תמותה.

Journal of Pediatrics 2018 December 20

הערות עורך נאונטולוגיה, ד”ר ברנרד ברזילי:

מזה זמן רב ישנה התלבטות האם טיפול ב-Furosemide עוזר במניעת BPD. במחקר גדול זה התשובה היא שאכן טיפול זה מונע BPD ו/או תמותה בשיעורים לא מבוטלים. יש לזכור כי ישנן מספר מגבלות למחקר זה: הוא מחקר עוקבה רטרוספקטיבי ולא פרוספקטיבי כפול סמיות, הוא לא מודד תופעות לואי אפשריות של Furosemide כמו פגיעה בשמיעה או פגיעה כלייתית. נראה כי יש מקום למחקר גדול פרוספקטיבי כפול סמיות בנושא זה.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה