COPD

מעבר מ-Tiotropium (ספיריבה) ל-Umeclidinium/Vilanterol (אנורו) בחולים עם COPD בדרגה מתונה משיג שיפור בתפקוד הריאתי ( International Journal of COPD)



במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of COPD  מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי מעבר מטיפול ב-Tiotropium (ספיריבה)  ל- Umeclidinium/Vilanterol (אנורו)  מוביל לתועלת קלינית בחולים עם מחלת ריאות חסימתית כרונית (COPD  או Chronic Obstructive Pulmonary Disease ) בדרגה מתונה, הסובלים מתסמיני המחלה תחת הטיפול ב-Tiotropium .

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בחולי COPD הנותרים תסמיניים תחת טיפול מונותרפי במרחיבי סמפונות ארוכי-טווח תתכן תועלת למעבר לטיפול משולב. כעת הם ביקשו לבחון את היעילות והבטיחות של Umeclidinium/Vilanterol  בחולים עם COPD  בדרגה מתונה, שהמשיכו לסבול מתסמיני המחלה תחת Tiotropium .

המחקר האקראי, סמוי, כלל 494 חולים שקיבלו מרשם לטיפול ב-Tiotropium  למשך לפחות שלושה חודשים בעת הסקירה (FEV1 של 50-70% מהערך הצפוי, מדד modified Medical Research Council  של לפחות נקודה אחת) והשלימו ארבעה שבועות טיפול ב-Tiotropium . המשתתפים חולקו באקראי ל- Umeclidinium/Vilanterol במינון 62.5/25 מיקרוגרם או Tiotropium במינון 18 מק”ג למשך 12 שבועות. הערכת יעילות הטיפול התבססה על שפל FEV1 לאחר 85 ימים (תוצא הסיום העיקרי), מדדי FEV1 עוקבים במהלך 0-3 שעות, טיפול תרופתי לא-מתוכנן, מדד TDI ובקיצור) Transition Dyspnea Index ), שאלון St. George’s Respiratory Questionnaire  (ובקיצור SGRQ ) ומבחן COPD Assessment Test (ובקיצורCAT ) הבטיחות נבחנה על-פי תופעות לוואי של הטיפול.

בהשוואה ל-Tiotropium , טיפול ב- Umeclidinium/Vilanterol  הביא לשיפור גדול יותר בשפל FEV1 ו-FEV1 לאחר חמש דקות ביום הראשון. במהלך 12 שבועות הטיפול תועדה ירידה גדולה יותר בשימוש לא-מתוכנן בתרופות (טיפול הצלה) עם Umeclidinium/Vilanterol  בהשוואה ל-Tiotropium (שינוי בממוצע ריבועים פחותים של 0.1- שאיפות ביום). שיעור גדול יותר של מטופלים השיגו שיפור בעל משמעות קלינית במדדTDI   (לפחות יחידה אחת) עם Umeclidinium/Vilanterol  בהשוואה ל-Tiotropium (63% לעומת 49%, יחס סיכויים של 1.78 לאחר 84 ימים). השיפור במדדי SGRQ ו-CAT  היה דומה בין הטיפולים. היארעות אירועים חריגים הייתה דומה עםUmeclidinium/Vilanterol   ( שיעור של 30% )  ו-Tiotropium  (עם שיעור של 31%) .

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים על שיפור מובהק סטטיסטי בתפקוד הריאתי עם טיפול פעם ביום במשאף משולב Umeclidinium/Vilanterol , בהשוואה ל-Tiotropium  בחולים עם COPD  בדרגה מתונה, שנותרו תסמיניים למרות טיפול ב-Tiotropium .

 International Journal of COPD 2017:12 745755

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה