COPD

קנאביס אינו משפר סיבולת גופנית בחולי COPD (מתוך Ann ATS)

בחולים עם מחלת ריאות חסימתית כרונית (COPD או Chronic Obstructive Pulmonary Disease) מתקדמת לא תועד שינוי משמעותי, לחיוב או לשלילה, בקוצר הנשימה, סיבולת במאמצים, או תפקוד דרכי אוויר, בעקבות מתן קנאביס בשיאוף, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מקנדה, שפורסמו בכתב העת Annals of the American Thoracic Society.

מטרת המחקר הייתה לבחון אם מתן קנאביס בשיאוף יקל על קוצר נשימה במאמצים ויביא לשיפור הסיבולת הגופנית ע”י הגברת תפקוד דרכי אוויר סטטיים ודינאמיים בחולי COPD. החוקרים השלימו מחקר אקראי ומבוקר, שכלל 16 מבוגרים עם COPD מתקדם והשוו את ההשפעה האקוטית של 35 מ”ג קנאביס במכשיר אידוי (18.2% THC, פחות מ-0.1% קנבידיול) אל מול 35 מ”ג של פלסבו קנאביס (0.33% THC, פחות מ-0.99% קנבידיול) על התגובה במהלך מבחן מאמץ לב-ריאה; תפקודי ריאות ו-IOS (Impulse Oscillometry) במנוחה ותפקוד קוגניטיבי ומצב רוח.

בהשוואה לקבוצת הביקורת, לקנאביס לא הייתה השפעה על חומרת קוצר הנשימה במהלך מאמץ גופני (2.7 יחידות בורג בקבוצת ההתערבות לעומת 2.6 יחידות בורג בקבוצת הביקורת); זמן סיבולת מאמץ גופני (3.8 לעומת 4.2 דקות, בהתאמה); מדדים לבביים, מטבוליים, שחלוף גזים, אוורור, דפוס נשימה ו/או נפח ריאה פועלת במנוחה ובזמן מאמץ גופני; תפקודי ריאות במנוחה, תפקודי קוגניטיבי ומצב רוח.

החוקרים מסכמים וכותבים כי שימוש במנה יחידה של קנאביס באידוי לא השפיע לטובה או לרעה על תפקוד דרכי אוויר, קוצר נשימה במאמצים וסיבולת גופנית במבוגרים עם COPD מתקדם.

Ann ATS 2018

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה