COPD

עשר דרכים לצמצם אשפוזים חוזרים בשל אי-ספיקת לב ומחלת ריאות חסימתית-כרונית (Chest)

שיפור הטיפול בחולים עם אי-ספיקת לב ומחלת ריאות חסימתית-כרונית (COPD או Chronic Obstructive Pulmonary Disease) עשוי לצמצם את עלויות הטיפול הרפואי, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Chest.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אשפוזים חוזרים מהווים את אחד הגורמים המשמעותיים ביותר המובילים להגדלת הוצאות טיפול רפואי. כעת הם התמקדו בעשר גישות להפחתת הסיכון לאשפוזים חוזרים בקרב חולים הסובלים גם מאי-ספיקת לב וגם ממחלת ריאות חסימתית-כרונית:

1)     קביעת אבחנה נכונה = הדבר חשוב במיוחד עבור COPD, אשפוז לעיתים קרובות מהווה את ההזדמנות הראשונה לקביעת אבחנה נכונה. ישנן מספר בדיקות העשויות לסייע באבחנה של אי-ספיקת לב בחולי COPD, כולל אקו-לב. מאחר ותפקודי ריאות אינם מדויקים במהלך התלקחות חדה של אי-ספיקת לב, הערכה אנטומית באמצעות CT עשויה לספק מידע חשוב.

2)     חתירה לזיהוי מוקדם של התלקחויות = להפחתת אשפוזים חוזרים, חשוב לזהות מוקדם חולים עם COPD ואי-ספיקת לב, מאחר וכך ניתן לערב רופאים מומחים בטיפול בהם בשלב מוקדם וכן לספק שירותי טיפול רב-מקצועי. הערכה זיהוי מוקדם של התלקחויות המחלה עשויה גם לסייע בהשלמת הערכת סיכונים, בפרט בחולי אי-ספיקת לב ולזהות את אלו בסיכון נמוך לאשפוז חוזר.

3)     הבטחת טיפול מצד מומחים בבית חולים = מעורבות מומחים בזמן שהות החולה בבית חולים עשויה לסייע בהגדרת תכנית טיפול ויצירת רצף טיפולי.

4)     בחן את הגורמים למחלה = לאי-ספיקת לב מספר גורמים הניתנים לתיקון, זיהוי וטיפול במחלת לב איסכמית, מחלת מסתם, יתר לחץ דם ויתר לחץ דם ריאתי עשויים כולם להביא לשיפור במחלה הלבבית. קשה יותר לזהות את הגורם למחלת הריאות הכרונית. בפרט בחולים צעירים או אלו ללא חשיפה ניכרת לעישון, יש לשקול הפניה להערכת התאמה להשתלת ריאות או ניתוח הפחתת נפח ריאה.

5)     התבסס על טיפול מבוסס-עדויות = מספר תרופות הוכחו כיעילות בהפחתת אשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב, כולל חסמי ביתא, חסמי קולטינם לאנגיוטנסין ואנטגוניסטים לאלדוסטרון. באשר ל-COPD, ההוכחות פחות מוצקות, אך מחקר קודם מצא כי הנשמה לא-פולשנית בלחץ חיובי מפחיתה אשפוזים חוזרים, בהשוואה לטיפול בחמצן בלבד.

6)     מעורבות של החולים בטיפול = חשוב מאוד לכלול חולים אלו במעקב ובטיפול בהתלקחויות.

7)     הבטחת לולאות משוב = ישנה חשיבות רבה לתיקון תכניות טיפול להצלחה טיפול אמבולטורי בחולים. לולאות משוב עשויות לאפשר ייצוב קליני לפני צורך באשפוז חוזר.

8)     תכנון פגישות מעקב = יש לקבוע ביקור מעקב עוד לפני השחרור מבית החולים, בכדי לזהות ולגשר על פערים בתכנית הטיפול לאחר השחרור ולהתאים את תכנית השחרור לסביבה האמבולטורית.

9)     התייחסות למחלות רקע אחרות = מחלות רקע אחרות נפוצות בחולים אלו ויש להתייחס גם אליהן.

10)  סידור שירותי טיפול ביתי = בחולי אי-ספיקת לב, שירותי טיפול ביתי, דוגמת פיזיותרפיה, הדרכת החולים והוראות בנושא טיפול תרופתי, לוו בהפחתת אשפוזים חוזרים לאחר 3-6 חודשים. שירותי טל-רפואה נמצאו יעילים בטיפול בחולי COPD.

Chest 2018

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    בקרב אלו הצורכים אלכוהול בכמות רבה, הפחתת צריכת אלכוהול להיקף קל עד מתון מלווה בירידה של 23% בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה ממחקר עוקבה גדול שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 21,011 מבוגרים ממאגר Korean National Health Insurance Service-Health Screening Database עם צריכת אלכוהול רבה בתחילת הדרך (90.39% […]

  • התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות בתועלת של טיפול ב-Sacubitril/Valsartan (אנטרסטו) בחולים מאושפזים בשל החמרת אי-ספיקת לב. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים אודות היעילות והבטיחות של טיפול באנטרסטו בחולים מאושפזים עם אי-ספיקת לב לאורך ספקטרום מקטע הפליטה של חדר שמאל. הם […]

  • טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוזי Lp(a) (או Lipoprotein (a)) מנבאים את הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים בחולים עם רמות טריגליצרידים גבוהות במהלך טיפול בסטטינים. חשוב מכך, טיפול ב-Icosapent Ethyl (וסקפה) הפחית את הסיכון לסיבוכים אלו לאורך טווח רחב של רמות […]

  • טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פּרוקסיזמלית על-חדרית (Paroxysmal Supra-Ventricular Tachycardia) כוללת בתוכה טָכיאריתְמיוֹת (Tachyarrhythmia ) שמקורן החשמלי הוא דרך צומת הפרוזדור והחדר (atrio-ventricular junction, ובקיצור AV junction) וטָכיאריתְמיוֹת שעוברות דרך צומת זה, עם קצב לב העולה על 100/דקה. תת-סוגים של הפרעת קצב זו כוללים AV Nodal Reentrant Tachycardia (ובקיצור AVNRT),AV Reentrant Tachycardia (AVRT) וטכיקרדיה עלייתית מוקדית (Focal Atrial Tachycardia). מאמר זה, מתוך ה-JAMA, מתעמק באפידמיולוגיה, בפתופיזיולוגיה, באבחון, ובאסטרטגיות טיפול.

  • סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Pediatric Rehabilitation Medicine עולה כי בילדים עם מחלת לב מולדת סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות וכן איכות חיים כוללת נמוכה יותר, בהשוואה לילדים בריאים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לקבוע את שיעורי ההימצאות של הפרעות פסיכיאטריות ספציפיות, לזהות גורמים מנבאים הקשורים עם הפרעות אלו ולבחון את איכות החיים הכוללת של […]

  • אנמיה מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים ותמותה בחולים עם פרפור פרוזדורים המופנים להתערבות כלילית מילעורית (Int J Cardiol)

    אנמיה מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים ותמותה בחולים עם פרפור פרוזדורים המופנים להתערבות כלילית מילעורית (Int J Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי אנמיה בדרגה בינונית או חמורה מלווה בעליה משמעותית בהיארעות סיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים ותמותה מכל-סיבה, כמו גם אירועי דמם מג’ורי בחולים עם פרפור פרוזדורים המופנים להתערבות כלילית מילעורית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים רבים אודות הקשר בין […]

  • רמות CRP ויחס בין אאזנופילים לטסיות מנבאים אירועים חריגים בחולים מאושפזים בשל התלקחות מחלת ריאות חסימתית כרונית (Cureus)

    רמות CRP ויחס בין אאזנופילים לטסיות מנבאים אירועים חריגים בחולים מאושפזים בשל התלקחות מחלת ריאות חסימתית כרונית (Cureus)

    במאמר שפורסם בכתב העת Cureus מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי רמות CRP (או C-Reactive Protein) ויחס ביןאאזנופילים וטסיות (Eosinophil-to-Platelet, או EPR) הם מנבאים משמעותיים ובלתי-תלויים של אירועים חריגים בחולים מאושפזים עם התלקחות חדה של מחלת ריאות חסימתית כרונית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גורמי סיכון ידועים להתלקחות מחלת ריאות חסימתית כרונית […]

  • הטיפ השבועי עם פרופ' רז: הפסקת או לקיחת אספירין במטופלים.

    הטיפ השבועי עם פרופ' רז: הפסקת או לקיחת אספירין במטופלים.

    פרופ’ רז עוסק בהפסקת/לקיחת אספירין במטופלים, ומתייחס למאמר שפורסם לאחרונה ב-JAMA בו נמצא שבמטופלים ללא אינדיקציה לנטילת אספירין, הפסקת הטיפול הביאה לעליה בסיכון לאירועים לבביים, בעוד שהמשך נטילת הטיפול לא נקשרה לעליה משמעותית בסיכון לדימום. לכל הטיפים השבועיים  בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה