Cardiac Rhythm Management

ניטור אלקטרוקריודגרפי אלחוטי מסייע בזיהוי מספר רב של אירועי פרפור פרוזדורים (מתוך כנס ה-ACC)

ניטור אחר קשישים ללא-תסמינים באמצעות מדבקת אק”ג אלחוטית מלווה בעליה של כמעט פי שלוש בשיעורי אבחנת פרפור פרוזדורים ושכיחות גבוהה יותר של התחלת טיפולים מומלצים לאחר שנה אחת, בהשוואה לטיפול סטנדרטי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ACC (American College of Cardiology).

החוקרים זיהו 359,161 משתתפים ללא הפרעת קצב, אך בסיכון מוגבר לפרפור פרוזדורים לאור גיל של 75 שנים ומעלה, או גברים מעל גיל 55 / נשים מעל גיל 65 עם לפחות תחלואה נלווית אחת. מבין משתתפים אלו, 1,364 חולקו באקראי לניטור מיידי ו-1,291 חולקו לניטור מאוחר עם מדבקת אק”ג, המאושרת לשימוש קליני.

לאותם 1,738 משתתפים התאימו החוקרים ביקורות על-בסיס מין, גיל ומדד CHA2DS2-VASc מבין מדגם ביקורות שכל 3,476 ביקורות תחת טיפול שגרתי, כולל ביקורים סדירים אצל רופא המשפחה. הגיל הממוצע עמד על 73.7 שנים, 40.5% היו נשים וחציון מדד CHA2DS2-VASc עמד על 3 נקודות.

לאחר שנה אחת, אבחנה חדשה של פרפור פרוזדורים תועדה ב-6.3% מאלו בקבוצת הניטור עם מדבקת אק”ג לעומת 2.3% מאלו תחת טיפול שגרתי (יחס סיכויים של 3.0). חציון הזמן עד לזיהוי פרפור פרוזדורים ראשון עמד על יומיים ומשך הזמן הממוצע לנשיאת כל מדבקה עמד על 11.7 ימים. לחולים נשלחו שתי מדבקות לנשיאה למשך 14 ימים, כאשר נדרשו כחמישה ימים לזהות 75% מאירועי פרפור פרוזדורים.

הנטל הכולל של הפרעת הקצב היה נמוך, עם חציון של 0.9%. בממוצע, בחולים עם פרפור פרוזדורים תועדו עשרה אירועים במהלך הניטור. חציון משך ההפרעה הארוכה ביותר עמד על 185 דקות וב-93% מהנבדקים תועד אירוע לאורך למעלה מחמש דקות.

לא תועדו הבדלים משמעותיים בין קבוצת ניטור פעיל ובין קבוצת הביקורת בשיעור אירועים מוחיים, אוטמים לבביים או תרומבואמבוליזם סיסטמי.

בקבוצת ההתערבות תועדה שכיחות גבוהה יותר של התחלת טיפול חדש בנוגדי-קרישה (5.4% לעומת 3.4%), אך תועדו גם יותר ביקורים אצל הרופא המטפל (78.7% לעומת 75%), ביקורים אצל קרדיולוג (31.6% לעומת 23.6%) והשתלת קוצב/דפיברילטור (13 מקרים לעומת 0 מקרים). לא תועדו הבדלים בפניות לחדרי מיון או אשפוזים (21.2% לעומת 21.5%).

עם זאת, כאשר החוקרים בחנו תת הקבוצה של חולים עם אבחנה של פרפור פרוזדורים, בקבוצת הביקורת תועדה שכיחות גבוהה יותר של אירועים מוחיים (1.8% לעומת 13.6%) או אוטמים לבביים (6.4% לעומת 18.5%). החוקרים כותבים כי למרות המגבלות של המחקר, ממצאים המחקר מרמזים כי ייתכן ובעקבות אבחנה מוקדמת יותר של פרפור פרוזדורים והתחלת טיפול מניעתי, ניתן יהיה להביא להפחתת היקף האירועים הללו.

מתוך כנס ה-ACC

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה