Cardiac Rhythm Management

רעש סביבתי מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (מתוך כנס ה-AHA)

עדויות נוספות שפורסמו בכנס ה-AHA (American Heart Association) תומכות בסיכון המוגבר למחלות לב וכלי דם בקרב אנשים המתגוררים באזורים בהם רמות גבוהות של רעש סביבתי. מהמחקר עולה עוד כי הקשר מתווך דרך פעילות מוגברת באמיגדלה, אזור במוח המעורב בתגובה לדחק ונחשב כאזור המעודד דלקת בעורקים.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הקשר בין חשיפה לרעש ובין אירועים קרדיווסקולאריים מג’וריים ב-499 נבדקים, ללא מחלה קרדיווסקולארית או מחלה ממארת בעבר. תת-קבוצה של 281 משתתפים השלימו גם בדיקת PET/CT להערכת דלקת בעורקים והערכת פעילות אמיגדלה, שנמדדה על-פי קליטת FDG (Fluorodexoyglucose).

להערכת החשיפה לרעש, החוקרים התבססו על כתובות המגורים של המשתתפים ואספו נתוני הערכות דרגת רעש מ-Department of Transportation. הרשומות הרפואיות של המשתתפים נבחנו לאורך חציון מעקב של 3.7 שנים לזיהוי הופעת אירועים קרדיווסקולאריים.

מהתוצאות עלה כי באלו שהתגוררו באזורים עם הדרגה הגבוהה ביותר של חשיפה לרעה, רמות הפעילות באמיגדלה היו גבוהות יותר, עם היקף נרחב יותר של דלקת בעורקים.

בקרב אלו שהתגוררו באזור שנכלל ברבעון העליון של חשיפה לרעש תועד יחס קליטת FDG במוח, בין אמיגדלה ובין רקמת הרקע, של 0.85, בהשוואה ל-0.78 באלו בשלושת הרבעונים האחרים.

במהלך המעקב, 40 משתתפים חוו אירוע קרדיווסקולארי מג’ורי נוסף, כאשר אלו ברבעון העליון של דרגת הרעש היו בסיכון גבוה פי שלוש לאירוע כזה (יחס סיכון של 3.35). ממצאים אלו נותרים מובהקים סטטיסטית לאחר תקנון לגורמי סיכון אחרים למחלות לב וכלי דם ולזיהום אוויר.

מתוך כנס ה-AHA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה