Cardiac Rhythm Management

תוצאות מבטיחות לטיפול בקרינה סטריאוטקטית כנגד טכיקרדיה חדרית (Circulation)

תחום הטיפול בקרינה סטריאוטקטית לטכיקרדיה חדרית עשה צעד משמעותי קדימה בעקבות תוצאות מחקר ENCORE-VT, שהוצגו במהלך כנס ה-AHA (American Heart Association) ופורסמו בו-זמנית בכתב העת Circulation.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי סדרת מקרים רמזה ליעילות של רדיו-אבלציה לא-פולשנית של טכיקרדיה חדרית באמצעות קרינה סטריאוטקטית, אם כי לא היו נתונים פרוספקטיביים בנושא. כעת הם השלימו מחקר פרוספקטיבי בשלב I/II להערכת רדיו-אבלציה לא-פולשנית במבוגרים עם אירועים של טכיקרדיה חדרית עמידה לטיפול או קרדיומיופתיה על-רקע התכווצויות חדריות מוקדמות.

אזור הצלקת האריתמוגני שימש כיעד ע”י שילוב הדמיה לבבית אנטומית וחשמלית עם קרינה סטריאוטקטית סטנדרטית, שכללה פרקציה יחידה של 25 Gy ליעד. תוצא הבטיחות העיקרי היה אירועים חריגים חמורים על-רקע הטיפול במהלך 90 הימים הראשונים. תוצא היעילות העיקרי היה כל ירידה באירועי טכיקרדיה חדרית או כל ירידה בהיקף פעימות חדריות מוקדמות, בהשוואת שישה חודשים לפני ואחרי הטיפול. עוד בחנו החוקרים את איכות החיים הבריאותית של המטופלים, באמצעות שאלון Short Form 36.

מדגם המחקר כלל 19 חולים (17 חולים עם טכיקרדיה חדרית, שני חולים עם קרדיומיופתיה ופעימות חדריות מוקדמות). חציון זמן אבלציה לא-פולשני עמד על 15.3 דקות.

במהלך 90 הימים הראשונים, 2/19 חולים (10.5%) פיתחו אירוע חריג חמור משנית לטיפול. חציון מספר אירועי טכיקרדיה חדרית ירד מ-110 (טווח 4-292) ל-3 (טווח 0-31, P<0.001). החוקרים זיהו ירידה במכות החשמל של דפיברילטורים מושתלים וכן בקיצוב כנגד טכיקרדיה של מכשירים אלו.

אירועי טכיקרדיה חדרית או נטל פעימות חדריות מוקדמות היו פחות נפוצים ב-17/18 חולים זמינים להערכה (94%). תדירות אירועי טכיקרדיה חדרית או נטל פעימות חדריות מוקדמות פחת ב-75-89% מהחולים.

ההישרדות הכוללת של החולים עמדה על 89% לאחר שישה חודשים ועל 72% לאחר שנה אחת.

השימוש בתרופות בעלות פעילות אנטי-אריתמית משולבת פחת מ-59% ל-12% (p=0.008). איכות החיים של החולים השתפרה לאחר שישה חודשים ב-5 מבין 9 תחומים שנבחנו בשאלון Short-Form 36.

החוקרים מסכמים וכותבים כי רדיו-אבלציה לבבית לא-פולשנית, בהנחיה אלקטרופיזיולוגית, מלווה בירידה ניכרת בנטל הפרעות קצב לב חדריות, עם סיכון מתון בטווח הקצר, הפחתת שימוש בתרופות לטיפול בהפרעות קצב ושיפור באיכות החיים של החולים.

Circulation, Nov 10, 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה