Cardiomiopathy & Cardiology

הטיפול ב-Albuterol משפר רזרבת כלי דם ריאתיים בחולי אי-ספיקת לב עם מקטע פליטה שמור (Journal of Cardiac Failure)

טיפול ב- Albuterol הביא לשיפור בסמנים ריאתיים בחולים עם אי-ספיקת לב מוקדמת ומתקדמת עם מקטע פליטה שמור של חדר שמאל, כך עולה מנתונים חדשים, שפורסמו בכתב העת Journal of Cardiac Failure.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אי-ספיקת לב עם מקטע פליטה שמור של חדר שמאל מלווה בפגיעה בתפקוד כלי דם ריאתיים, בפרט במהלך מאמץ. מרחיבי כלי דם ריאתיים עשויים להפחית בצורה חיובית את הטונוס בעורק הריאה בחולים אלו, אך דבר זה עלול, באופן תיאורטי, להחמיר יתר לחץ דם בפרוזדור שמאל וגודש ריאתי.

במסגרת המחקר הנוכחי הם ביקשו לבחון אם למתן Albuterol בשיאוף השפעה חיובית על תפקוד עורק הריאה במהלך מאמץ בקרב חולים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה שמור של חדר שמאל.

החוקרים השלימו מחקר אקראי, כפל-סמיות ומבוקר-פלסבו, להערכת ההשפעות של Albuterol על מדדים המודינאמיים במנוחה ובמאמץ בחולים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה שמור של חדר שמאל. התוצא העיקרי היה תנגודת כלי דם ריאתיים במהלך מאמץ.

מדגם המחקר כלל 30 משתתפים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה שמור של חדר שמאל, אשר השלימו הערכה המודינאמית במנוחה ובמאמץ ולאחר מכן חולקו ביחס 1:1 לטיפול ב- Albuterol או פלסבו, עם הערכה חוזרת במנוחה ובמאמץ של המדדים ההמודינאמיים.

מהתוצאות עולה כי מתן Albuterol הביא לשיפור תוצא הסיום העיקרי של תנגודת כלי דם ריאתיים במאמץ, בהשוואה לפלסבו (0.6- לעומת 0.1+ יחידות ווד). בהשוואה לפלסבו, מתן Albuterol הביא לשיפור היענות עורק הריאה עם מאמץ, שיפור רזרבת תפקות הלב וצימוד חדר ימין-עורק ריאה, הפחתת לחצים בעורק הריאה ובפרוזדור הימני ושיפור לחץ הרחבת חדר שמאל במהלך מאמץ, ללא עליה לא-רצויה בלחצים הידרוסטטיים בכלי הדם הריאתיים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי טיפול ב- Albuterol הביא לשיפור תפקוד כלי הדם הריאתיים ומדדים המודינאמיים לבביים עם מאמץ בקרב חולים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה שמור של חדר שמאל. הם קוראים להשלים מחקרים נוספים בכדי להעריך את היעילות הכרונית של טיפול באגוניסטים-ביתא ותכשירים אחרים בעלי פעילות ריאתית באוכלוסיה זו.

Journal of Cardiac Failure, 2018

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה