Cardiomiopathy & Cardiology

שכיחות גבוהה של שינויים במבנה ותפקוד הלב בחולי אלצהיימר (JACC Heart Fail)

בחולים עם מחלת אלצהיימר ייתכנו שינויים לבביים כחלק מהמחלה, כך טוענים חוקרים במאמר חדש שפורסם במהדורת חודש פברואר של כתב העת JACC Heart Failure. מדובר במחקר מקרה-ביקורת מאיטליה, אשר הדגים עליה משמעותית בעובי דופן חדר שמאל ומתח QRS נמוך בתרשימי אק”ג של חולי אלצהיימר, בהשוואה לביקורות.

מדגם המחקר כלל 32 חולים עם מחלת אלצהיימר ו-34 ביקורות, תואמות בגיל ומין, ללא אבחנה של מחלה סיסטמית או הפרעה לבבית. הערכה קלינית, תרשים אק”ג ובדיקת אקו-לב בוצעו בכל המקרים. בנוסף, חולי אלצהיימר השלימו ניתוח גנטי להערכת הגנים PSEN1, PSEN2, APP ו-APOE.

מהנתונים עלה כי בקרב חולים עם מחלת אלצהיימר, בהשוואה לקבוצת הביקורת, מתח נמוך של קומפלקסי QRS בתרשים אק”ג היה נפוץ יותר (28% לעומת 3%, p=0.004), היחס בין מתח/מסה היה קטן יותר (p=0.05), המחיצה הבין-חדרית הייתה עבה יותר בבדיקת אקו-לב (10.1 מ”מ לעומת 9.3 מ”מ, p=0.01), עובי הדופן המקסימאלי היה גדול יותר (10.8 לעומת 9.3 מ”מ, p=0.0001) והפרעה בתפקוד דיאסטולי הייתה נפוצה כפליים (70% לעומת 35%). החוקרים מציינים כי תסמינים וסימנים של אי-ספיקת לב לא תועדו כלל בקבוצת החולים עם מחלת אלצהיימר.

ממצאי המחקר מעידים כי חריגות בתרשימי אק”ג ובדיקות אקו-לב, כולל הפרעה בתפקוד דיאסטולי, נפוצים בחולים עם מחלת אלצהיימר וכי בדיקות אלו מעידות על דפוס דומה לעמילואידוזיס לבבי. מכאן עולה כי במחלת אלצהיימר תתכן מעורבות לבבית תת-קלינית, שככל הנראה קשורה עם משקעי עמילואיד ביתא.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים פרוספקטיביים, גדולים יותר, בכדי להבין את החשיבות הקלינית של השינויים הללו במבנה ותפקוד הלב בחולי אלצהיימר.

JACC Heart Fail. 2019;7:121-128

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה