Cardiomiopathy & Cardiology

גבישי גאוט בלב עשויים לפגוע בשריר הלב (Ann Intern Med)

מחלת גאוט לא-מטופלת עלולה להוביל לדלקת שריר הלב ולהופעת גבישי חומצה אורית בשריר הלב, כך עולה מתיאור מקרה שפורסם בכתב העת Annals of Internal Medicine.

הכותבים מתארים מקרה של גבר בן 49 שנים, אשר אושפז בשל קוצר נשימה ובצקת בגפיים התחתונות, עם תפקוד כלייתי תקין אך רמות גבוהות בדם של CRP, חומצה אורית, טרופונין, pro-BNP (Pro-B-type Natriuretic Peptide) וספירה לבנה.

בדיקת אקו-לב הדגימה הרחבה של שני החדרים עם מקטע פליטה של חדר שמאל של 30% ומקטע פליטה של חדר ימין של 39%. הכותבים מסבירים כי התברר כי גבישי חומצה אורית שקעו בתאי שריר הלב וייתכן וגרמו לתגובה דלקתית בולטת ומוות תאי. הם זיהו גבישי MSU (Monosodium Urate) בהיסטולוגיה ומיקרוסקופ אלקטרוני.

בדיעבד, החולה דיווח כי הפסיק את הטיפול בתרופות כנגד גאוט (Allopurinol ו-Colchicine) מספר חודשים טרם האשפוז, לאור אי-נוחות גסטרואינטסינאלית ושלשול. בעקבות האבחנה החולה טופל במשך ארבעה שבועות במשלב Allopurinol ו-Prednisone, לאחר מכן חל שיפור במצבו הקרדיווסקולארי ומקטע הפליטה של חדר שמאל עלה ל-45%.

מחקרים קודמים זיהו קשר בין רמות גבוהות של חומצה אורית בדם ובין סיכון מוגבר למחלת לב כלילית, אי-ספיקת לב ומוות פתאומי. המנגנון בבסיס הקשר הנ”ל אינו מובן היטב. על-בסיס הניסיון של הכותבים עם המטופל במקרה זה, הם קובעים כי גאוט עשוי לגרום לדלקת שריר הלב עם הרחבה לבבית, הפרעה בתפקוד הלב ואי-ספיקת לב.

Ann Intern Med 2019

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה