Congestive heart failure

טיפול במעכבי ACE או ARB עשוי להפחית דימום מדרכי עיכול בחולים תחת LVAD (מתוך J Am Coll Cardiol)

טיפול תרופתי במעכבי ACE (Angiotensin Converting Enzyme) או ARB (Angiotensin Receptor Blocker) מלווה בהשפעה מגנה מפני דימומים ממערכת העיכול בחולים המטופלים ב-CF-LVAD (Continuous Flow Left Ventricular Assist Device), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American College of Cardiology.

החוקרים מציינים כי נדרש מינון סף המקביל למעל 5 מ”ג של Lisinopril, ככל הנראה בשל מניעת התפתחות מלפורמציה עורקית-ורידית.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הפעלת קולטן Angiotensin II עשויה להוביל ליצירת כלי דם חדשים ובסופו של דבר להתפתחות מלפורמציות עורקיות-ורידיות, דרך מסלולי TGF-β ו-Angiopoietin-2. במסגרת המחקר הנוכחי הם ביקשו לקבוע אם טיפול במעכבי ACE או ARB מלווה בסיכון מופחת לדימומים מג’וריים ממערכת העיכול ודימומים ממערכת העיכול על-רקע מלפורמציות עורקיות-ורידיות בחולים תחת טיפול ב-CF-LVAD.

החוקרים בחנו את הנתונים אודות חולים שטופלו ב-HeartMate II CF-LVAD בין ינואר 2009 ועד יולי 2016. אירועי דמם מג’ורי ממערכת העיכול אושרו בבדיקת אנדוסקופית ככאלו שדרשו לפחות 2 מנות כדוריות דם אדומות או הוביל למות החולה. מינון מעכבי ACE או ARB נקבע על-בסיס הרשומות הרפואיות. ניתוח סטטיסטי שימש להערכת ההשפעה של מעכבי ACE ו-ARB על דימומים מג’וריים ממערכת העיכול ודימומים על-רקע מלפורמציה עורקית-ורידית.

מדגם המחקר כלל 111 חולים, אשר היו במעקב לאורך תקופה ממוצעת של 2.1 שנים. בקרב החולים שטופלו במעכבי ACE או ARB בתוך 30 ימים מהניתוח נרשמה ירידה של 57% בסיכון לדימומים מג’וריים ממערכת העיכול (יחס סיכון מתוקן של 0.43, p=0.042) וירידה של 63% בסיכון לדימומים ממערכת העיכול על-רקע מלפורמציות עורקיות-ורידיות (יחס סיכון מתוקן של 0.37, p=0.017).

כאשר המינון היומי הממוצע של מעכבי ACE או ARB היה גבוה מטיפול מקביל ב-Lisinopril במינון 5 מ”ג, הסיכון לדימומים מג’וריים ממערכת העיכול ירד באופן תלוי-מינון (יחס סיכון מתוקן של 0.28, p=0.025).

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי טיפול במעכבי ACE או ARB, במינון מקביל למעל 5 מ”ג של Lisinopril, עשוי לספק הגנה מפני הופעת דימומים ממערכת העיכול בחולים עם CF-LVAD.

J Am Coll Cardiol 2019

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה