Congestive heart failure

נשים עם HFrEF עשויות להזדקק למינונים נמוכים יותר של מעכבי ACE,ARBs או חסמי בטא מאשר גברים (THE LANCET)

מאת נעה גינזבורג

המינונים המומלצים של מעכבי ACE ((angiotensin-converting-enzyme) ושל ARBs   (ר”ת של (angiotensin-receptor blockers ) כמו גם של חסמי בטא הינם זהים בגברים ונשים שעברו אי ספיקת לב וירידה במקטע הפליטה (HFrEF), על אף שידוע כי ישנם הבדלים בין המינים בפרמקוקינטיקה של התרופות הללו. בשל כך, החוקרים שיערו כי עשוי להיות הבדל במינון האופטימלי של תרופות אלה. לאחר ניתוח נתוני המחקר, מצאו החוקרים כי נשים היו בסיכון נמוך ב-30% לתמותה או אשפוז גם כאשר נעשה שימוש ב-50% מהמינונים המומלצים (לעומת 100% בגברים), ללא ירידה נוספת בסיכון גם עם עליה במינון. הם מסכמים כי נשים עם HFrEF עשויות להזדקק למינונים נמוכים יותר של מעכבי ACE,ARBs  או חסמי בטא מאשר גברים.

החוקרים ערכו ניתוח  post-hoc של ממצאי BIOSTAT-CHF, מחקר פרוספקטיבי ב-11 מדינות אירופאיות שבחן חולים עם אי ספיקת לב, שעבורם הפרוטוקול הטיפולי עודד התחלת טיפול במעכבי ACE או ARBs  או β blockers. במחקר נכללו מטופלים עם מקטע פליטה של פחות מ-40% בחדר השמאלי. במחקר לא נכללו הנתונים של מטופלים שמתו במהלך שלושת החודשים הראשונים. יעד המחקר העיקרי היה הרכב של הזמן עד לתמותה מכל סיבה או אשפוז בשל אי ספיקת לב. החוקרים אימתו את הממצאים ב-ASIAN-HF, קוהורט עצמאי של 3539 גברים ו-961 נשים עם HFrEF.

החוקרים מצאו כי בקרב 1308 הגברים ו-402 הנשים עם HFrEF שהשתתפו במחקר ה-BIOSTAT-CHF, הנשים היו מבוגרות יותר (בנות 74 לעומת בני 70), במשקל נמוך יותר (72 ק”ג לעומת 85 ק”ג) והיו נמוכות יותר (162 ס”מ לעומת 174 ס”מ), למרות שה-BMI לא היה שונה באופן מובהק. החוקרים מצאו כי מספר דומה של גברים ונשים הגיעו למינונים המומלצים לפי הנחיות הטיפול של מעכבי ACE או ARBs  (אצל הנשים- 23% ואצל הגברים 25%) ושל חוסמי הבטא (14% לעומת 13%).

החוקרים מצאו כי נשים היו בסיכון נמוך ב-30% לתמותה או אשפוז גם ב-50% מהמינונים המומלצים (לעומת 100% בגברים), ללא ירידה נוספת בסיכון גם עם עליה במינון. ההבדלים הללו בין המינים נכחו גם לאחר שהחוקרים ערכו התאמה למשתנים קלינים כמו גיל ושטח גוף. בקוהורט ה-ASIAN-HF, החוקרים מצאו תבנית דומה עבור מינוני מעכבי ACE ו-ARBs  ו-חסמי בטא, כאשר נשים הציגו 30% סיכון נמוך יותר לתמותה או אשפוז בשל אי ספיקת לב בהגעה ל-50% מהמינונים המומלצים, ללא תועלת נוספת במינונים גבוהים יותר.

החוקרים מסכמים כי נשים עם HFrEF עשויות להזדקק למינונים נמוכים יותר של מעכבי ACE,ARBs  או חסמי בטא מאשר גברים. הם מציעים כי המינון האופטימלי לגברים ונשים עשוי להיות שונה.

The Lancet, Published:August 22, 2019

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה