Congestive heart failure

השפעות המודינמיות של יצירת דלף מכוון בין הפרוזדורים כשיטת טיפול חדישה במטופלי אי ספיקת לב עם תפקוד סיסטולי שמור של חדר שמאל/מאת ד”ר גולדשטיין, האיגוד הקרדיולוגי

השכיחות של סוגי אי ספיקת לב עם מקטע פליטה שמור ( ר”ת  HFpEF המוגדר כ LVEF ≥ 50% ), ואי ספיקת לב עם מדד ביניים של מקטע הפליטה ( ר”ת HFmrHF המוגדר כ-LVEF בין 40%-50%), נתונה בעלייה מתמדת.

סיבת HF במקרים אלה, נעוצה בהפרעה דיאסטולית ( הרפיה לקויה וקומפליאנס נמוך של חדר שמאל המעלים לחץ בעליה שמאלית ואחורנית, לוורידי הריאה, בעיקר בעת מאמץ), הגורמת לקושי נשימה ניכר במאמץ.  סוגי אי ספיקת לב אלה הם גם כרוכים בתחלואה ותמותה גבהים, אך עדיין אין להם טיפול מוגדר ויעיל.

טיפול חדיש, עם התקן מיוחד, inter atrial shunt device  (ר”ת IASD ), המוחדר מלעורית דרך וריד פמורלי אל תוך המחיצה הבין עלייתית, יוצר פתח של 8 מ”מ בין 2 העליות.

הדלף החדש מעביר דם מחומצן לצדו הימני של הלב ולריאות וכך גורם לדה קומפרסיה של עומס הלחץ בעליה שמאל (כפי שנמדדו ב בלחץ סףיתד קפילרי ריאתי PCWP ), במנוחה ובעיקר בעת מאמץ, כפי שהוכח במחקרים גם phase 1 עם מעקב 6 חודשים, REDUCE LAP-HF 

(A Study to Evaluate the DC Devices , Inc. IASD System II to REDUCE Elevated Left Atrial Pressure in Patients With Heart Failure)

וגם ב phase 2 במחקר REDUCE LAP IHF אקראי כפול סמיות (לצוות המטפל לאחר ביצוע הפעולה ולמטופלים), מבוקר דמה, על מטופלים כאלה, בדרגה תפקודית NYHA 3 או 4 ניידים, עם EF > 40% , עם  PCWP מעל 15 ממ”כ במנוחה או מעל 25 ממ”כ במאמץ,  ומפל   בין 2 העליות RAP- PCWP ≥ 5 ממ”כ, עם צנתור מעקב של חודש. לא הוכללו מטופלים עם תנגודת ריאתית (ר”ת PVR) מעל 4 יחידות WOOD או פגיעה בתפקוד חדר ימין (ר”ת RV ).

העלייה שנצפתה בזרימת הדםהתפוקה הריאתית  (ר”ת Qp) ו בתכולת החמצן שלו (ר”ת PAaO2) עלולים לשבש -להחמיר מדדי תפקוד וסקולרי ריאתי, בעת שהדלף שמאל-ימין עלול להפחית זרימהתפוקה סיסטמית (ר”ת Qs).

מטרת המחקר הנוכחי

להעריך את השערת החוקרים שהתקנת ה IASD דווקא עשויה לשפר מדדי תפקוד וסקולרי ריאתי במנוחה ואך במאמץ במטופלים שהוקצו להתערבות ב2 המחקרים שהוזכרו יחד, וללא הפחתה ב Qs.

שיטות:

כזכור בצנתור ימני בבסיס וכעבור 6 חודשי מעקב במחקר ראשון וכעבור חודש במחקר המבוקר דמה, נמדדו במנוחה ולאחר מאמץ מקסימלי (במנח שכיבה פרקדן- supine) מדדי

·         לחצים בעליה ימנית RAP בעורק ריאתי PAP ושל PCWP בעזרת SWG catheters , וחושב Qp לפי thermodilution,

·         ריווי חמצן שנלקחו ב SVC ב IVC ב PA ובעורק סיסטמי,

·         וחושבו במנוחהמאמץ לפני ואחרי המעקב בהתאם למחקר:

1.      יחסי QpQs לפני (סביב 1 כצפוי לפני) ואחרי ה IASD ,

2.      אספקת חמצן סיסטמית O2 delivery,

3.      עבודת חדר ימין ושמאל,

4.      מדדי תפקוד וסקולרי ריאתי:

5.      תנגודת כלי דם מחזור ריאה PVR

6.      הענותקיבול עורקי ריאה- compliance ר”ת PAC, (במכנה pulmonary pulse pressure)

7.      קשיחותהתנגדות למתיחה או הערך ההופכי של הענות עורקי ריאה- elastance ר”ת PAE (במונה PAP).

לתוצאות ולמסקנות – באתר האיגוד הקרדיולוגי

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה