Contraception

המלצות עדכניות של ACOG קוראות להגברת שימוש בשתלים והתקנים תוך רחמיים למניעת הריון ומדרגות את יעילות הטיפולים להפסקת הריון דחופה (Obstet Gynecol)

ועדה מטעם הקולג’ האמריקאי למיילדות וגינקולוגיה (ACOG) קוראת לצוות הרפואי לספק גישה נרחבת יותר לתרופות מקבוצת ה-LARC (ר”ת של long-acting reversible contraception ) למטופלות המתאימות. על הצוות הרפואי גם לעודד מטופלות לשקול שימוש בהתקנים תוך רחמיים, ליידע מטופלות על אפשרות השימוש ב-LARC וכן לבדוק קבלת החזרים מחברות ביטוח בריאות על כל שימוש בטיפול למניעת הריון לא רצוי.

בהודעת הועדה נמסר ש-ACOG ממליצה כבר מזה זמן רב על שימוש ב-LARC כטיפול ההפיך האפקטיבי ביותר למניעת הריון עבור מרבית הנשים, לרבות אלה שטרם ילדו ומתבגרות פעילות מינית. ע”פ ACOG קיימות עוד ועוד עדויות התומכות ומחזקות את הממלצות לשימוש ב-LARC .

באופן מיוחד הועדה מצביעה על נתונים מתוך פרוייקט ה-Contraceptive CHOICE , מחקר קליני תצפיתי, שהצביע על כך ששיפור הגישה והידע לגבי שיטות טיפול באמצעות LARC מעלה את השימוש בהם ועשוי להפחית את אירועי ההריונות הלא רצויים, הפלות, הפלות חוזרות ולידות בקרב מתבגרות.

בנוסף פרוייקט ה-CHOICE הדגים ששתלים ו-IUD (התקנים תוך רחמיים) הינם אפקטיביים יותר באופן מובהק מאשר גלולות למניעת הריון, מדבקות או טבעות.

כיום זמינים בארה”ב 5 התקני LARC , כשאחד מהם הוא שתל אטונוגסטרל חד זרועי שאושר לשימוש למשך תקופה של עד 3 שנים, ו-4 מותגים של IUDs , אחד מצופה נחושת שמשך השימוש בומאושר לעד 10 שנים ו-3 מערכות עם שיחרור של לבונורגסטרול תוך רחמי המאושרים לשימוש של עד ל-3-5 שנים.

ההמלצות לגינקולוגים/מיילדים כוללות:


  • מתן ייעוץ לגבי כל חלופות מניעת ההריון לרבות שתלים ו-IUD

  • עידוד לשימוש בשתלים ו-IUDs לכל המועמדות המתאימות לרבות נשים שטרם ידלו ומתבגרות פעילות מבחינה מינית

  • אימוץ שיטות החדרת LARC אופטימליות

  • לדרוש החזרים כספיים מהביטוח הרפואי עבור כל שיטה שבה נעשה שימוש למניעת הריון.

  • להכיר את כל התכניות וכל הרמות לשיפור האפשרות והנגישות לכל השיטות למניעת הריון 

המחברים מציינים שבשל האפקטיביות הגבוהה של LARC , יחס העלות התועלת המצויין והיכולת לחזרה מהירה לפריון – הגישה מתאימה למרבית הנשים ויש מעט מאוד התוויות נגד לשימוש.

לדיווח במדסקייפ

Obstet Gynecol. 2015;126:e44-e48.

בנייר עמדה נוסף מטעם הועדה המייעצת של ACOG שהתמקד במניעת הריון דחופה מציגים המחברים את עיקרי ההמלצות הכוללות את אלו שלהלן :


  • הטיפול באמצעות  Ulipristal acetate (אלה, כצט) אפקטיבי יותר מאשר טיפול  ב-levonorgestrel בלבד כשהוא שומר על יעילות עד ל-5 ימים .

  • הטיפול באמצעות levonorgestrel בלבד למניעת הריון דחופה אפקטיבי יותר מטיפול הורמונלי משולב וקשור לפחות בחילות והקאות .

  • החדרה של IUD copper הינה הגישה האפקטיבית ביותר למניעת הריון דחופה.

Obstet Gynecol.2015 Sep;126(3):685-6

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה