Contraception

הנחיות חדשות מטעם ACOG בנושא אמצעי מניעה הפיכים ארוכי-טווח (Obstetrics & Gynecology)

במסמך עדכון מטעם ACOG (American College of Obstetricians and Gynecologists) מרחיבים המומחים המלצות קודמות בנושא אמצעי מניעה הפיכים ארוכי-טווח, כולל התקנים תוך-רחמיים ושתלים למניעת היריון. ההמלצות החדשות קובעות כי אמצעי מניעה הפיכים ארוכי-טווח הם בטוחים ויעילים במתבגרות ונשים ללא הריונות קודמים, וכן ניתנים להכנסה מיד לאחר לידה או הפלה.

המומחים מסבירים כי כיום ישנם הרבה יותר אפשרויות למניעת היריון בנשים בכל הגילאים ובכל שלבי החיים, בעיקר בעידן של אמצעי מניעה הפיכים, ארוכי-טווח. חלק גדול מהנשים אינן יודעות כי הן מועמדות מתאימות להתקן תוך-רחמי או כי התקנים אלו קיימים בגדלים שונים עם תכולת הורמונים שונה.

מספר מחקרים הדגימו ירידה משמעותית בשיעור הריונות לא-רצויים ובשיעורי הפלות בעקבות הדרכה בנושא אמצעי מניעה הפיכים, ארוכי-טווח. אמצעי מניעה אלו יקרים יותר מהאמצעים קצרי הטווח, דוגמת גלולות למניעת היריון ודיאפרגמות, ולעיתים קרובות דורשות מהמטופלות להגיע לשני ביקורים אצל הרופא המטפל. עם זאת, אמצעים אלו יעילים יותר, חלקית מאחר ודורשים הרבה פחות מאמץ מצד המטופלות והם יכולים להישאר במקומם למשך מספר שנים. לאחר הסרתם, הפוריות חוזרת במהירות. כעת ה-ACOG ממליץ כי בכל מקרה מתאים, אמצעי מניעה הפיכים וארוכי-טווח יוכנסו מיד לאחר לידה או הפלה.

להלן ההמלצות הספציפיות במסמך המעודכן:

·         יש להציע הכנסת התקן תוך-רחמי מיד לאחר הפלה בטרימסטר ראשון ובאותו יום של הפלה יזומה או ספונטאנית בטרימסטר ראשון או שני. אין המלצה למתן טיפול אנטיביוטי מונע באופן שגרתי לפני הכנסת ההתקן.

·         יש להציע התקן תוך-רחמי ושתל למניעת היריון באופן שגרתי לכלל הנשים והמתבגרות ללא הריונות קודמים, ובכל נקודת זמן במהלך המחזור החודשי, בתנאי שניתן לשלול היריון.

·         יש להציע הכנסת התקן תוך-רחמי מיד לאחר לידה (לדוגמא, כאשר דקות לאחר יילוד השליה בלידה נרתיקית או בניתוח קיסרי). יש להציע מיד לאחר הלידה הכנסת שתל למניעת היריון (עוד בטרם השחרור מבית החולים), ללא תלות אם האישה מניקה או לאו.

·         מומלץ להשלים בדיקות סקר לזיהומים המועברים במגע מיני בהתאם להמלצות ה-CDC במהלך ביקור יחיד להכנסת התקן תוך-רחמי בנשים עם היסטוריה המרמזת לסיכון מוגבר לזיהומים אלו. אין לדחות הכנסת התקן תוך-רחמי עד קבלת תוצאות הבדיקות. יש לטפל במקרים חיוביים ללא הסרת התקן תוך-רחמי.

·         ניתן להציע התקן תוך-רחמי לנשים עם היסטוריה של הריון אקטופי .

·         יש להציע אמצעי מניעה ארוכי טווח והפיכים למרבית הנשים, מאחר ומדובר באמצעים בטוחים ויעילים עם מעט התוויות-נגד. יש להציע התקן נחושת לנשים מתאימות, המבקשות מניעת היריון דחופה. יש לייעץ לנשים בנוגע לשינויים צפויים בדימום ולהרגיע אותן כי מדובר במצב תקין.

·         ניתן לבצע בבטחה ביופסיה של רירית הרחם, קולופוסקופיה, פרוצדורות אבלציה בצוואר הרחם ודגימות מצוואר הרחם בנוכחות התקן תוך-רחמי. ממצא ציטולוגי של Actinomyces הוא אקראי ואין צורך בטיפול אנטי-מיקרוביאלי בנשים ללא תסמינים; ניתן להתיר את ההתקן במקום.

·         יש להסיר התקן תוך-רחמי בנשים בהיריון, בתנאי שהחוטים נראים לעין או שניתן להסיר את ההתקן בבטחה דרך צוואר הרחם.

·         לא נדרש להסיר התקן תוך-רחמי או שתלים לפני שפג התוקךך בנשים במנופאוזה.

Obstetrics & Gynecology. Published online October 24, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה