Cystic Fibrosis

סטודנטים וחוקרים ישראלים פיתחו מנגנון המשנה את הפגם הגנטי הגורם ל סיסטיק פיברוזיס (האיגוד לחולי סיסטיק פיברוזיס)

הודעת האיגוד לחולי סיסטיק פיברוזיס

·         קבוצת סטודנטים ממכללת תל חי פועלת בימים אלה למציאת תרופה למחלת הסיסטיק פיברוזיס.

·         המשלחת זכתה במקום הראשון בתחרות הבינלאומית iGEM בתחום הביולוגיה הסינטטית בשלוש קטגוריות שונות

בשורות משמחות לחולי סיסטיק פיברוזיס בארץ ובעולם. משלחת סטודנטים מהמכללה האקדמית תל-חי, בשיתוף עם מכון המחקר “מיגל”, פיתחה מנגנון המתקן את הפגם הגנטי המוביל להתפתחות מחלת הסיסטיק פיברוזיס. המשלחת זכתה במקום הראשון בתחרות הבינלאומית iGEM בתחום הביולוגיה הסינטטית.

בתחרות השתתפו 300 משלחות של סטודנטים ממוסדות אקדמיים מובילים וביניהם; MIT, הארוורד, אוקספורד וייל. במסגרת המחקר, המיישם את תחום העריכה הגנטית על מחלת סיסטיק פיברוזיס, נמצאה דרך לתקן את המוטציה הגנטית אותה נושאים חולי סיסטיק פיברוזיס. מיזם זה מהווה גילוי משמעותי עבור 680 חולי סיסטיק פיברוזיס בישראל.

סיסטיק פיברוזיס הינה מחלה תורשתית גנטית שכיחה וקשה המופיעה בעולם המערבי. מחלה זו פוגעת במערכות רבות בגוף, כאשר המערכת העיקרית שנפגעת היא מערכת הנשימה. כתוצאה מכך, תוחלת החיים הממוצעת של החולים היא 37 שנים. מחלה זו מופיעה לרוב בינקות אך לעיתים, כשהשינוי הגנטי קל יותר, היא יכולה להופיע גם בגילאים מאוחרים יותר.

שירה זגורי מנכ”לית האיגוד לחולי סיסטיק פיברוזיס בישראל מסרה כי: “הזכייה של הסטודנטים מתל חי מהווה גילוי מדעי משמעותי ופורץ דרך. אנו מברכים על היוזמה , וממשיכים באותה נשימה לפעול להנגשת הטיפולים התרופתיים הקיימים היום עבור חולי סיסטיק פיברוזיס אך לא נמצאים בסל התרופות. זאת בכדי להקל על התמודדותם של החולים עם מחלה קשה זו.

עודד מנוחין נציג משלחת הסטודנטים מהמכללה האקדמית תל-חי הוסיף כי: “לאור הזכייה בתחרות אנו מוצפים בתחושות גאווה וכבוד. לא בכל יום נופלת בחלקנו הזכות לייצג את מכללת תל חי, הצפון ומדינת ישראל כולה בתחרות בינלאומית”.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה