Depression

טיפול באור בהיר לשיפור דיכאון ביפולארי (Am J Psychiatry)

טיפול באור לבן בהיר עשוי לסייע בטיפול בחולים עם דיכאון דו-קוטבי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, אשר פורסמו במהלך חודש אוקטובר בכתב העת American Journal of Psychiatry.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חולים עם הפרעה דו-קוטבית סובלים מהישנות דיכאון מג’ורי, שיירי תסמיני מצבי רוח ואפשרויות טיפול מוגבלות. על-בסיס נתוני פיילוט מבטיחים, החוקרים השלימו מחקר אקראי, כפל-סמיות, מבוקר פלסבו להערכת היעילות של תוספת טיפול באור בהיר באמצע היום להקלה על דיכאון דו-קוטבי. מטרתם הייתה לקבוע את שיעורי ההפוגה, דרגת תסמיני דיכאון ושיעורי שינויי מצבי רוח קיצוניים, כמו גם לבחון את איכות השינה.

המחקר כלל חולים עם דיכאון על-רקע הפרעה דו-קוטבית מסוג I או II, תחת מינונים יציבים של תרופות כנגד מאניה (לא כולל חולים עם היפומאניה או מאניה או תסמינים מעורבים). משתתפים חולקו באקראי לטיפול באור לבן בהיר (7,000 lux) או אור אדום מעומעם (50 lux), עם 23 חולים בכל קבוצה. התסמינים נבחנו על-בסיס שבועי על-פי מדד SIGH-ADS (Structured Interview Guide for the Hamilton Depression Scale With Atypical Depression Supplement), מדד Mania Rating Scale ומדד Pittsburgh Sleep Quality Index. הפוגה הוגדרה על-בסיס מדד SIGH-ADS של עד שמונה נקודות.

בתחילת המחקר, המשתתפים בשתי הקבוצות סבלו מדיכאון מתון וללא תסמיני היפומאניה/מאניה. בהשוואה לקבוצת הפלסבו, בקבות ההתערבות תועדו שיעורי הפוגה גבוהים יותר משמעותית (68.2% לעומת 22.2%, יחס סיכויים מתוקן של 12.6) לאחר 4-6 שבועות ומדדי דיכאון נמוכים יותר משמעותית (9.2 בהשוואה ל-14.9) בעת הביקור האחרון. לא תועדו שינויים במצבי רוח קיצוניים. איכות השינה השתפרה בשתי הקבוצות ולא זוהו הבדלים משמעותיים בין הקבוצות.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר תומכים ביעילות טיפול באור בהיר להקלה על דיכאון בחולים עם הפרעה דו-קוטבית.

Am J Psychiatry. Published online October 3, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה