Depression

השפעה חיובית לצריכת פירות וירקות גולמיים על הבריאות הנפשית (Front Psychol)

צריכה רבה יותר של פירות וירקות מלווה בבריאות נפשית טובה יותר, אך ממחקר חדש שפורסם בכתב העת Frontiers in Psychology עולה כי צריכת מזונות אלו בצורתם הגולמית מובילה לתוצאות הטובות ביותר.

ממצאי המחקר מדגישים את חשיבות צריכת פירות וירקות בצורתם הטבעית, לאור השפעה טובה יותר על הבריאות הנפשית, בהשוואה לפירות וירקות מעובדים/מבושלים/בקופסא.

מטרת המחקר הייתה לבחון את ההבדלים בהשפעה על הבריאות הנפשית עם צריכת פירות וירקות גולמיים, בהשוואה לצריכת פירות וירקות מעובדים. לשם כך, הם השלימו מחקר חתך שכלל 422 מבוגרים צעירים, בגילאי 18-25 שנים, שהתגוררו בניו-זילנד וארצות הברית והשלימו סקר להערכת צריכה אופיינית של פירות וירקות גולמיים לעומת פירות וירקות מבושלים/מעובדים/בקופסא, בריאות נפשית חיובית ושלילית (תסמיני דיכאון, חרדה, מצב רוח ירוד, מצב רוח חיובי, שביעות רצון מהחיים ושגשוג) ומשתנים נלווים (כולל מצב סוציו-אקונומי, מדד מסת גוף, שינה, פעילות גופנית, עישון וצריכת אלכוהול).

לאחר תקנון למשתנים השונים, החוקרים מצאו כי צריכת פירות וירקות גולמיים ניבאה הפחתת תסמיני דיכאון ומצב רוח חיובי יותר, לצד עליה בשביעות רצון מהחיים ושגשוג; צריכת פירות וירקות מעובדים ניבאה רק מצב רוח חיובי. עשרת המוצרים הגולמיים המובילים שנקשרו עם בריאות נפשית טובה יותר כללו גזר, בננה, תפוח, ירקות עם עלים כהים כמו תרד, אשכוליות, חסה, מיצי פירות, אוכמניות טריות, מלפפונים וקיווי.

החוקרים כותבים כי יש מקום לעודד צריכת פירות וירקות גולמיים להשגת ההשפעה הגדולה ביותר על המצב הנפשי.

Front Psychol. Published online April 10, 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה