Depression

משרד החינוך מקפיא את התכנית למניעת אובדנות בקרב בני נוער בשל אי העברת תקציב ממשרד הבריאות (הארץ)

משרד החינוך הודיע היום כי יקפיא את הפעלת התכנית הלאומית למניעת אובדנות בקרב בני נוער, תכנית המופעלת מאז 2015 ב-84 ישובים, ושבמסגרתה הוערכו וטופלו אלפי בני נוער, בשל אי קבלת מימון להפעלת התכנית ע”י משרד הבריאות.

על עצירת התקצוב של משרד הבריאות ועל כל ההתנהלות המשרד בתחום מניעת אובדנות נמתחת ביקורת בקשה ע”י גורמים במועצה הלאומית למניעת אובדנות ואנשי מקצוע בתחום.

בדיווח באתר הארץ הובאו תגובת ממשרד הבריאות: “התוכנית הלאומית למניעת אובדנות מנוהלת באופן ישיר תחת לשכת המשנה למנהל הכללי במשרד הבריאות. המשרד מבצע בחינה כוללת של התהליכים המתרחשים ביחידה. במקביל מבוצעת בדיקה מקיפה של ביקורת הפנים במשרד כולל סוגיית התקציב. הנהלת המשרד רואה בצמצום האובדנות יעד חשוב ופועלת לקידומו באמצעות רביזיה כוללת בתכנית ובהתאם לממצאי הביקורת. באשר לתקציב התוכנית, המשרד פועל להגדיל את התקציב במימון הפעולות שמתבצעות במשרד החינוך”.

ממשרד החינוך נמסר: “ברגע שיתקבל התקציב ממשרד הבריאות נמשיך מיידית להפעיל את התוכנית”.

לכתבה ב”הארץ”

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • משרד הבריאות מפרסם את דו

    משרד הבריאות מפרסם את דו"ח מיטות האשפוז ועמדות ברישוי לשנת 2023

    משרד הבריאות פרסם הבוקר את דו"ח מיטות אשפוז ועמדות ברישוי דצמבר 2023, המציג מידע מעודכן על מספר המיטות במוסדות הבריאות השונים, בהן מיטות לאשפוז ולאשפוז יום, עמדות לטיפול יום, רפואה דחופה, ניתוח, התעוררות, דיאליזה, לידה ועריסות ילודים.

  • ליקוי ראיה מלווה בסיכון מוגבר לדיכאון, חרדה ובידוד חברתי (JAMA Ophthalmol)

    ליקוי ראיה מלווה בסיכון מוגבר לדיכאון, חרדה ובידוד חברתי (JAMA Ophthalmol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology עולה כי בקרב מטופלים הסובלים מליקוי ראיה קיים סיכון גבוה יותר לתסמיני דיכאון, חרדה ובידוד חברתי. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הקשר בין דיווח עצמי ועדות אובייקטיבית להפרעות ראיה ובין תסמיני דיכאון וחרדה ובידוד חברתי במבוגרים שלקחו חלק בסקר ארצי בשם National Health and Aging Trends Study. יתרה […]

  • האם טיפול הורמונאלי חליפי לאחר מנופאוזה משפר תסמיני דיכאון? (Menopause)

    האם טיפול הורמונאלי חליפי לאחר מנופאוזה משפר תסמיני דיכאון? (Menopause)

    במאמר שפורסם בכתב העת Menopause מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול הורמונאלי חליפי לאחר מנופאוזה עשוי להביא לשיפור תסמיני דיכאון בנשים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תסמיני דיכאון מתועדים בשכיחות גבוהה בנשים סביב תקופת המנופאוזה ובשנים הראשונות לאחר מנופאוזה. למרות שטיפול הורמונאלי חליפי נחשב לאפשרות הטיפול היעילה ביותר להקלה על תסמינים […]

  • צריכת סוכר רבה מלווה בסיכון מוגבר לדיכאון (BMC Psychiatry)

    צריכת סוכר רבה מלווה בסיכון מוגבר לדיכאון (BMC Psychiatry)

    צריכה גבוהה יותר של סוכר בתזונה מלווה בסיכון מוגבר לדיכאון, גם לאחר תקנון לערפלנים אפשריים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת BMC Psychiatry. המחקר התבסס על נתונים אודות 18,400 משתתפים שהשלימו את סקר National Health and Nutrition Examination Survey בין השנים 2011 ו-2018. לאורך שתי הראיונות שהושלמו במרווח של 3-10 ימים, החוקרים אספו […]

  • משרד הבריאות מודיע על עדכון תקנות שיאפשר גמישות למבוטחים בתהליך המעבר בין קופות החולים

    משרד הבריאות מודיע על עדכון תקנות שיאפשר גמישות למבוטחים בתהליך המעבר בין קופות החולים

    אתמול (ג', 5.3.24) נכנס לתוקפו עדכון תקנות מעברים של מבוטחים בין קופות החולים. בעדכון התקנות מוארך המועד בו ניתן לבטל את המעבר בין קופת חולים אחת לשנייה, מ-45 ימים לפני כניסת המעבר לתוקף ל-10 ימים לפני כניסת המעבר לתוקף.

  • זמן מסך ושכיחות דכאון בקרב בני נוער (JAMA Pediatrics)

    זמן מסך ושכיחות דכאון בקרב בני נוער (JAMA Pediatrics)

    מחקרים מראים שעליה בזמן החשיפה למסכים (Screen Time) עשויה להביא לעליה בתסמיני דכאון. עם זאת, הקשר בין כל אחד מסוגי החשיפה השונים (נייד, טלוויזיה, מחשב ו/או וידאו) לבין דכאון אינו ברור דיו. כמו כן, טרם נחקרה ההשפעה המצטברת של החשיפה לאורך זמן. בשני פערים אלו עסק מחקרם של בוארס וקבוצתו, אשר פורסם ב-JAMA. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

  • בריאות המערכת הקרדיווסקולרית של האם לאחר לידה (JAMA, CME)

    בריאות המערכת הקרדיווסקולרית של האם לאחר לידה (JAMA, CME)

    שיעורי תמותת האימהות בארה"ב זינקו והגיעו ל-1205 מקרי מוות בשנת 2021, נתון המצריך מענה דחוף וממוקד. הפערים בין קבוצות אתניות מדגישים את הצורך לטפל בבעיה זו בהקדם. כ-80% ממקרי המוות של יולדות אלה ניתנים למניעה, כאשר חלק משמעותי מהם מתרחש בתקופה שלאחר הלידה, דבר ההופך תקופה זו לתקופה חשובה ומרכזית לניטור ולשיפור בריאות האם. מאמר זה, שפורסם ב-JAMA, מתעמק באופן מקיף בהערכה של בריאות הלב וכלי הדם (CVH), ובמכשולים המערכתיים שקיימים בטיפול באישה בתקופה שלאחר הלידה.

  • משרד הבריאות מפרסם את דו

    משרד הבריאות מפרסם את דו"ח כוח אדם במקצועות הבריאות 2022: עלייה במספר העובדים במקצועות הבריאות

    משרד הבריאות מפרסם את דוח 'כוח אדם במקצועות הבריאות' לשנת 2022, המציג מגמות עד סוף 2022 על בעלי ההכשרה במקצועות הבריאות, וכן מועסקים והשוואה ל-OECD, במטרה לסייע למקבלי ההחלטות וחוקרים בתכנון כוח האדם במקצועות הבריאות בישראל.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה