Depression

חשיבות תמיכה רגשית בהתמודדות עם הפרעות אכילה בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes UK Professional Conference)

בחולי סוכרת קיים סיכון מוגבר להתפתחות הפרעות אכילה וצורך בטיפול מומחים המתמקד בתמיכה רגשית, במטרה לסייע להם לשלוט במצבם ולשפר את תוצאות הטיפול בסוכרת, כך מזהירים מומחים מבריטניה שהציגו את הדברים במהלך ה- Diabetes UK Professional Conference.

הפרעות אכילה דוגמת אנורקסיה, בולימיה ואכילה בולומוסית, כמו גם מצבים ספציפיים לסוכרת (Diabulimia), הן נפוצות בחולים עם סוכרת מסוג 1 וסוכרת מסוג 2 . המומחים מדגישים כי יחידות טיפול מסורתי להפרעות אכילה לרוב אינן מצליחות והחולים זקוקים לתכנית השמה דגש על תמיכה ובריאות, במקום כזו המתמקדת במזון.

דיכאון הינו לעיתים קרובות מתווך חשוב במצבים אלו וחשוב להתמודד עם זאת ישירות, באמצעות התערבויות מתאימות לצד מאמצים לשיפור התנהגויות אכילה.

לסוכרת השפעה נרחבת על החיים של החולים, מערכות היחסים או התעסוקה, וכיום מבינים יותר ויותר כי בכדי לנהל חולי סוכרת היטב, יש לדאוג גם לצרכים הרגשיים שלהם.  בחולי סוכרת שכיחות גבוהה יותר של דיכאון, חרדה, הפרעות אכילה וכן יש תחומים ספציפיים בטיפול בסוכרת אשר עלולים לגרום בעיות, דוגמת פחד מזריקות.

מסיבה זו, ארגון ה-Diabetes UK השיק את תכנית Diabetes and Emotional Health, מדריך לאנשי צוות רפואי אשר נועד לתמוך באלו המטפלים בצרכים הרגשיים של החולים שלהם, כמו גם בצרכים הגופניים שלהם.

המומחים בתחום מציינים כי נשים צעירות עם סוכרת והפרעות אכילה צפויות לתוצאות גרועות יותר, בהשוואה לאלו ללא הפרעות אכילה, כולל נוירופתיה כואבת וסיבוכים אחרים.

מעקב רציף אחר משקל וגדילה, מעקב אחר מזון ודיאטה והגברת טיפול באינסולין עשויים לשחק תפקיד בעליה בסיכון להפרעות אכילה בצעירים עם סוכרת. מרכזים לטיפול בהפרעות אכילה בגישות סטנדרטיות לא נחלו הצלחה רבה בניסיון להתמודד עם הפרעות אכילה באוכלוסיה זו.

המומחים מדגישים כי אין להשאיר את הטיפול בהפרעות האכילה לפסיכולוגים, מאחר ולרופאים, אחיות ודיאטניות יכולה להיות השפעה רבה על חולים אלו. יש לכלול הורים ואחאים של החולים בטיפול ביחד עם החולה, מאחר והחולים נדרשים לתמיכה רבה ככל האפשר.

הפרעות האכילה מופיעות בשכיחות הגבוהה ביותר בחולים בגילאי 15-30 שנים, כאשר לפי חלק מההערכות, מדובר על בעיה בהיקף של כ-40% מהנשים ו-10% מהגברים עם סוכרת מסוג 1. עם זאת, אין מודעות רבה להפרעות אכילה דוגמת Diabulimia בקרב צוותים רפואיים, אם כי חל שיפור מסוים וישנה עליה במודעות.

Diabetes UK Professional Conference

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה