Depression

בעשור האחרון נרשמה עליה בשכיחות הפרעות מצב רוח במבוגרים צעירים (J Abnorm Psychol)


מנתונים חדשים מארצות הברית עולה כי במהלך העשור האחרון נרשמה עליה בשכיחות הפרעות מצב רוח במבוגרים צעירים, עם עליה קטנה יותר אך עקבית בקשישים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Journal of Abnormal Psychology.

החוקרים אספו נתונים מסקר National Survey on Drug Use and Health, סקר ארצי של מתבגרים ומבוגרים בארצות הברית, אשר כלל מידע אודות למעלה מ-611,000 משתתפים. מטרתם הייתה לבחון את מגמות שינויים בשכיחות הפרעות מצב רוח ומעשים אובדניים, על-פי הגיל, התקופה ומדגם הלידה, במהלך העשורים האחרונים.

בסך הכול, 212,913 מתבגרים (גילאי 12-17 שנים) השיבו לשאלונים בין 2005 עד 2017 ו-398,967 מבוגרים (גילאי 18 שנים ומעלה) השיבו לשאלונים בין 2008 עד 2017. קבוצות אלו היו דומות מבחינת חלוקה מגדרית (51% ו-52% נשים, בהתאמה), גזע, מוצא ומוצא אתני.

בקרב נשים תועדה עליה גדולה יותר בהפרעות מצב רוח, בהשוואה לגברים, עם מספר גדול יותר של אירועי דיכאון מג’ורי, אובדנות ומצוקה פסיכולוגית חמורה.

שיעור אירועי דיכאון מג’ורי במהלך השנה האחרונה עלו ב-52% בין 2005-2017 (מ-8.7% ל-13.2%) בקרב מתבגרים בגילאי 12-17 שנים וב-63% בין 2009-2017 (מ-8.1% ל-13.2%) בקרב מבוגרים צעירים בגילאי 18-25 שנים.

מצוקה פסיכולוגית חמורה במהלך החודש האחרון ואובדנות (כולל מחשבות אובדניות, תכנית אובדנית, ניסיון אובדני ומוות בעקבות מעשה אובדני) במהלך השנה האחרונה עלתה גם כן בקרב מבוגרים צעירים בגילאי 18-25 שנים בין 2008 עד 2017 (עם עליה של 71% במצוקה פסיכולוגית חמורה), כאשר העליה הייתה פחות עקבית וקטנה יותר בקרב מבוגרים בגילאי 26 שנים ומעלה.

ניתוח סטטיסטי להבחנה בין השפעות גיל, תקופת ומדגם לידה הציע כי המגמות בקרב מבוגרים נבעו בעיקר מהבדלים במדגם הלידה, עם עליה עקבית בהפרעות מצב רוח ואובדנות בין אלו שנולדו בשנות השמונים המוקדמות עד שנות התשעים המאוחרות.

מגמות תרבותיות תרמו לעליה בהפרעות מצב רוח ומחשבות והתנהגות אובדנית מאמצע שנות האלפיים, כולל עליה בתקשורת אלקטרונית ומדיה דיגיטאלית, עם ירידה במשך השינה, מגמות שייתכן והיו בעלות השפעה גדולה יותר על נבדקים צעירים יותר.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה להבין טוב יותר את חשיבות גורמים דוגמת שימוש באמצעים טכנולוגיים ומדיה דיגיטאלית והפרעות שינה בהתפתחות הפרעות מצב רוח ואובדנות ולפתח התערבויות ייעודיות לאוכלוסיות צעירות.

J Abnorm Psychol 2019

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ליקוי ראיה מלווה בסיכון מוגבר לדיכאון, חרדה ובידוד חברתי (JAMA Ophthalmol)

    ליקוי ראיה מלווה בסיכון מוגבר לדיכאון, חרדה ובידוד חברתי (JAMA Ophthalmol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology עולה כי בקרב מטופלים הסובלים מליקוי ראיה קיים סיכון גבוה יותר לתסמיני דיכאון, חרדה ובידוד חברתי. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הקשר בין דיווח עצמי ועדות אובייקטיבית להפרעות ראיה ובין תסמיני דיכאון וחרדה ובידוד חברתי במבוגרים שלקחו חלק בסקר ארצי בשם National Health and Aging Trends Study. יתרה […]

  • האם טיפול הורמונאלי חליפי לאחר מנופאוזה משפר תסמיני דיכאון? (Menopause)

    האם טיפול הורמונאלי חליפי לאחר מנופאוזה משפר תסמיני דיכאון? (Menopause)

    במאמר שפורסם בכתב העת Menopause מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול הורמונאלי חליפי לאחר מנופאוזה עשוי להביא לשיפור תסמיני דיכאון בנשים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תסמיני דיכאון מתועדים בשכיחות גבוהה בנשים סביב תקופת המנופאוזה ובשנים הראשונות לאחר מנופאוזה. למרות שטיפול הורמונאלי חליפי נחשב לאפשרות הטיפול היעילה ביותר להקלה על תסמינים […]

  • צריכת סוכר רבה מלווה בסיכון מוגבר לדיכאון (BMC Psychiatry)

    צריכת סוכר רבה מלווה בסיכון מוגבר לדיכאון (BMC Psychiatry)

    צריכה גבוהה יותר של סוכר בתזונה מלווה בסיכון מוגבר לדיכאון, גם לאחר תקנון לערפלנים אפשריים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת BMC Psychiatry. המחקר התבסס על נתונים אודות 18,400 משתתפים שהשלימו את סקר National Health and Nutrition Examination Survey בין השנים 2011 ו-2018. לאורך שתי הראיונות שהושלמו במרווח של 3-10 ימים, החוקרים אספו […]

  • זמן מסך ושכיחות דכאון בקרב בני נוער (JAMA Pediatrics)

    זמן מסך ושכיחות דכאון בקרב בני נוער (JAMA Pediatrics)

    מחקרים מראים שעליה בזמן החשיפה למסכים (Screen Time) עשויה להביא לעליה בתסמיני דכאון. עם זאת, הקשר בין כל אחד מסוגי החשיפה השונים (נייד, טלוויזיה, מחשב ו/או וידאו) לבין דכאון אינו ברור דיו. כמו כן, טרם נחקרה ההשפעה המצטברת של החשיפה לאורך זמן. בשני פערים אלו עסק מחקרם של בוארס וקבוצתו, אשר פורסם ב-JAMA. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

  • בריאות המערכת הקרדיווסקולרית של האם לאחר לידה (JAMA, CME)

    בריאות המערכת הקרדיווסקולרית של האם לאחר לידה (JAMA, CME)

    שיעורי תמותת האימהות בארה"ב זינקו והגיעו ל-1205 מקרי מוות בשנת 2021, נתון המצריך מענה דחוף וממוקד. הפערים בין קבוצות אתניות מדגישים את הצורך לטפל בבעיה זו בהקדם. כ-80% ממקרי המוות של יולדות אלה ניתנים למניעה, כאשר חלק משמעותי מהם מתרחש בתקופה שלאחר הלידה, דבר ההופך תקופה זו לתקופה חשובה ומרכזית לניטור ולשיפור בריאות האם. מאמר זה, שפורסם ב-JAMA, מתעמק באופן מקיף בהערכה של בריאות הלב וכלי הדם (CVH), ובמכשולים המערכתיים שקיימים בטיפול באישה בתקופה שלאחר הלידה.

  • צריכה רבה של סוכר מלווה בסיכון מוגבר לדיכאון  (BMC Psychiatry)

    צריכה רבה של סוכר מלווה בסיכון מוגבר לדיכאון  (BMC Psychiatry)

    צריכה רבה יותר של סוכר בתזונה מלווה בשיעורי הימצאות גבוהים יותר של דיכאון, כאשר עליה בצריכה יומית של 100 גרם מלווה בעליה של 28% בשיעורי הימצאות דיכאון, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת BMC Psychiatry. מחקרים קודמים קשרו בין מרכיבים בתזונה, דוגמת קפאין, דגים וירקות, ובין הסיכון לדיכאון. עם זאת, מחקרים מעטים בחנו את הקשר […]

  • שיחות טלפון שבועיות מפחיתות דיכאון ובדידות בקשישים (Lancet Healthy Longevity)

    שיחות טלפון שבועיות מפחיתות דיכאון ובדידות בקשישים (Lancet Healthy Longevity)

    שיחות טלפון שבועיות לקשישים המשפרות את המוטיבציה ומציעות תמיכה עשויות להקל על תסמיני דיכאון ולסייע בהפחתת תחושת הבדידות, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Lancet Healthy Longevity. בחלק ממחקר Behavior Activation in Social Isolation נכללו 435 משתתפים (62% נשים) בגילאי 65 שנים ומעלה עם מכלול בעיות רפואיות ארוכות-טווח באנגליה וויילס. המשתתפים המתאימים למחקר, […]

  • טיפול קדם-ניתוחי בתסמיני דיכאון עשוי לשפר את התוצאות לאחר התערבות ניתוחית (JAMA Netw Open)

    טיפול קדם-ניתוחי בתסמיני דיכאון עשוי לשפר את התוצאות לאחר התערבות ניתוחית (JAMA Netw Open)

    טיפול בתסמינים דיכאוניים סביב התערבות ניתוחית עשוי להביא לשיפור התוצאות לאחר-ניתוח ואת המצב הבריאותי של החולים ותוצאים-ממוקדי מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מחקר Successful Aging after Elective Surgery הינו מחקר עוקבה פרוספקטיבי שכלל 487 חולים (גיל ממוצע של 76.5 שנים) שעברו ניתוח אורתופדי, ניתוח של מערכת העיכול או ניתוח […]

  • אבחון וניהול מחלות של אבי העורקים (מתוך ה-JAMA)

    אבחון וניהול מחלות של אבי העורקים (מתוך ה-JAMA)

    שיעור התמותה בקרב מטופלים עם דיסקציה מסוג A של אבי העורקים, כלומר דיסקציה בשורש אבי העורקים ובאבי העורקים העולה, עומד על כ-57% אם לא עוברים ניתוח חירום ועד 25% בחולים שעוברים ניתוח חירום. במאמר זה מובאת סקירה של הנחיות הקולג' האמריקני לקרדיולוגיה ואיגוד הלב האמריקני המתייחסות לדיסקציה של אבי העורקים החזי והבטני, למחלות גנטיות של אבי העורקים, למחלת כלי דם פריפריים, לבעיות הקשורות למסתם אאורטלי דו צניפי ולתסמונת טרנר. ההמלצות, שפורסמו ב-JAMA, נוגעות למפרצות המערבות את שורש אבי העורקים ו/או אבי העורקים העולה.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה