Dialysis

מחקר DOPPS : תוספת טיפול ב-Sevelamer (רנוולה) מלווה בהפחתת שיעורי תמותה בחולי המודיאליזה (מתוך הכנס ה-53 מטעם ה-ERA-EDTA)

בפוסטר שהוצג במהלך הכנס ה-53 מטעם ה-ERA-EDTA (European Renal Association-European Dialysis and Transplantation Association) הוצגו תוצאות מחקר DOPPS מהם עולה כי תוספת Sevelamer (רנוולה, סאנופי) בטיפול בהיפרפוספטמיה לוותה בשיעורי הישרדות טובים יותר של חולים תחת טיפולי המודיאליזה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים מצאו כי Sevelamer מאט התקדמות הסתיידות עורקית ועשוי להפחית את הסיכון לתמותה בהשוואה ישירה אל מול קושרי-זרחן מבוססי-סידן. עם זאת, בתנאי העולם האמיתי, Sevelamer משמש לעיתים קרובות כתוספת טיפול בחולים שכבר נוטלים טיפול קושרי-זרחן מבוססי-סידן כאשר העלאת מינון סופח-פוספט מוגבלת בשל חשש מהיפרקלצמיה. לא ידוע אם תוספת Sevelamer במצבים אלו תוביל לשיפור הישרדותי.

החוקרים בחנו את הנתונים אודות משתתפים מ-12 מדינות במחקר DOPPS בשלב 3 ובשלב 4 (2005-2011), שטופלו בקושרי-זרחן מבוססי-סידן בעת הגיוס למחקר, או החלו טיפול בקושרי-זרחן מבוססי-סידן לאחר הגיוס. מדד פרוגנוסטי שימש להתאמת חולים מטופלים לחולים שטרם טופלו עם מדד פרוגנוסטי דומה באותו מרווח זמן, באותה מדינה ובאותו שלב.

הניתוח העיקרי כלל 12,564 משתתפים ממחקר DOPPS שקיבלו מרשם לטיפול בקושרי-זרחן מבוססי-סידן בתחילת המחקר או לפני מרשם לטיפול ב- Sevelamer. מבין אלו, 2,606 חולים טופלו בהמשך ב- Sevelamer Hydrochloride או Sevelamer Carbonate. לאחר התחלת הטיפול ב- Sevelamer, רמות זרחן בדם ירדו משמעותית ב-0.3 מ”ג/ד”ל במהלך ארבעת החודשים הראשונים וירדו בהדרגה לאחר מכן.

ניתוח לפי ריבוד סדרתי (Sequential Stratification) כלל 2,501 חולים מטופלים עם לפחות חולה תואם אחד שטרם התחיל בטיפול. בחולים שטופלו ב- Sevelamerתועד סיכון נמוך משמעותית לתמותה, בהשוואה לחולים שטרם טופלו (יחס סיכון של 0.86). תוצאות דומות תועדו בניתוחים לפי שיטות סטטיסטיות נוספות (Sensitivity Analysis, Propensity Score).

החוקרים כותבים כי תוספת Sevelamer לוותה בשיעורי תמותה נמוכים יותר בקרב חולים תחת טיפול בסופחי-פוספט מבוססי-סידן. הממצאים מעידים כי תוספת הטיפול בהיפרפוספטמיה משפרת את ההישרדות של חולים תחת טיפולי המודיאליזה.

מתוך הכנס ה-53 מטעם ה-ERA-EDTA

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה