Eczema

טיפול מסור של דרמטולוג בנגעי עור הנגרמים בשל טיפול אנטי TNF במחלת מעי דלקתית עשוי לאפשר המשך הטיפול (Annals of Internal Medicine )

נגעי עור הינם תופעת לוואי נפוצה הקשורה לשימוש בתרופות ממשפחה נוגדני ה-TNF המיועדים לטיפול במחלת מעי דלקתית (IBD) , אך נראה שמרבית המטופלים יכולים להמשיך עם הטיפול כאשר רופא עור מטפל בסימפטומים העוריים שלהם, כך לפי מחקר חדש מה- Annals of Internal Medicine .

החוקרים ממליצים על מעקב צמוד של הצוות המטפל, מתן הסבר על אמצעים למניעת עור יבש והפניה מוקדמת לדרמטולוג מסור. החוקרים מציינים שאנטגוניסטים מסוג TNF, כמו איפליקימאב,אשר מטפלים במצבים דלקתיים משיגים ב-IBD ריפוי של כיבים ריריים, מפחיתים הצורך בקורטיקוסטירואידים, ומפחיתים סימפטומים, אישפוזים וצורך בניתוחים. עם זאת, מס’ מטופלים מפתחים סימפטומים דמויי פסוריאזיס כתוצאה מהטיפול.

במחקר הנוכחי, שהיה מחקר עוקבה רטרוספקטיבי שנועד להשוות בין מטופלים עם IBD הנוטלים תרופות נגד TNF אשר מפתחים נגעים עוריים לבין כאלה שאינם מפתחים את הנגעים העוריים. החוקרים העריכו את המינונים המצטברים של אינפליקימאב, קשרים גנטיים, גורמים אטואימוניים ומאפיינים כמו מין , עישון, וגיל בעת האבחנה.

החוקרים עקבו אחר 917 מטופלים עוקבים עם IBD שטופלו באינפליקסימאב בין 1994 ל-2009. 4 גסטרואנטרולוגיים שהשתתפו במחקר הפנו מטופלים לדרמטולוג בעל נסיון בטיפול ב-TNF . אלו שסבלו מתופעות עוריות דורגו בהתאם לחומרת הנגעים.

מבין 917 המטופלים 29% פיתחו נגעים עוריים תוך כדי קבלת הטיפול עם אנטי TNF , כ-31% מהנשים וכ-26% מהגברים. הזמן החציוני להופעת הסימפטומיים היה 11.6 שנים לאחר אבחנת ה-IBD ו-1.9 שנים לאחר התחלת הטיפול באינפליקסימאב. מרבית המשתתפים (72%)  קיבלו טיפול באינפליקסימאב אך 26% הועברו לאדאלימומאב.

הטיפול בנגעים העוריים היה במתן עורי ב-51% מהמקרים, וסיסטמי רק ב-2% מהמקרים, וב-28% טיפול משולב. כ-20% לא נזקקו לטיפול.

רק 10.6% מהמטופלים עם הנגעים העוריים הפסיקו את הטיפול באנטי TNF בשל תופעות הלוואי העוריות.

החוקרים מדגישים כי לדעתם אין להתעלם מתופעות הלוואי הללו, שבחלקם, בעיקר בנשים, הם בעלי אופי קוסמטי ואסתטי , כיוון שטיפול של דרמטולוג מסור , כפי שנמצא במחקר זה, בהחלט עשוי להשיג פתרון שמאפשר את המשך הטיפול ב-IBD . .

Ann Intern Med. Published online December 8, 2015.Abstract

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה