Emergency medicine

הנחיות חדשות לטיפול בתסמונת Stevens-Johnson Syndrome/Toxic Epidermal Necrolysis בילדים וצעירים (The British Journal of Dermatology)

במאמר שפורסם בכתב העת The British Journal of Dermatology מתפרסמות המלצות חדשות מטעם ה-British Association of Dermatologists לטיפול במצבי Stevens-Johnson Syndrome/Toxic Epidermal Necrolysis בילדים וצעירים עד גיל 17 שנים.

המטרה העיקרית של ההנחיות הייתה לספק המלצות עדכניות ומבוססות-ראיות לאבחנה וטיפול בכלל הספקטרום של מחלות עור אלו בילדים (0-12 שנים) וצעירים (13-17 שנים) במהלך השלב האקוטי של המחלה.

המסמך נועד להציע עדכון של כל העדויות החדשות בספרות נכון לחודש יולי 2017, עם דגש על ההתפתחותיות המרכזיות בתחום; להתייחס לשאלות חשובות ובעלות חשיבות קלינית הנוגעות ליעד העיקרי של ההנחיות; לספק המלצות במידת האפשר לרעיונות מחקר; ולדון בתחומים של אי-ודאות, פיתוחים אפשריים חדשים וכיוונים עתידיים.

ההמלצות כוללות הקפדה על נטילת היסטוריה רפואית מפורטת מילדים/צעירים עם SJS/TEN וההורים/מטפלים שלהם. יש לשלול את האבחנה המבדלת של תסמונת SSSS (Staphylococcal Scalded Skin Syndrome) ולבחון אחר גורמים זיהומיים בכל החולים. חשוב לתעד את כל התרופות והחיסונים שקיבל המטופל במהלך החודשיים הקודמים ולהפסיק מיידית כל תרופה העלולה להוביל להתפתחות התסמונת העורית.

חשוב לזהות חולים בסיכון גבוה, לשקול שימוש במדד SCORTEN כמדד פרוגנוסטי. חשוב להשלים בדיקה גופנית מקיפה ובתוך 24 שעות מהאבחנה להשלים בדיקת עיניים ע”י רופא עיניים בעל נסיון במחלות פני שטח העין בילדים וצעירים. ההמלצות כוללות גם התייחסות לטיפול, כולל החזר נוזלים, תזונה, שיכוך כאבים, טיפול בעור, טיפול בפה ובעיניים כמו גם טיפול במערכת המין והשתן.

הנחיות אלו נועדו לספק המלצות בנוגע לאבחנה והטיפול בילדים עם SJS/TEN, לסייע בהליכי קבלת החלטות קליניות וכן, במקרים בהם ישנה הצדקה לדבר לאור העדויות בספרות הרפואית, לקבוע סטנדרטים לטיפול. כיום יש הבדלים רבים בטיפול בין מומחים שונים ותנאי טיפול שונים, עם מידע מוגבל אודות התוצאות של גישות הטיפול. המסמך הנ”ל צפוי לסייע לרופאים בכלל ההתמחויות הרלבנטיות לטפל בילדים (עד גיל 12 שנים) ובצעירים (מתחת לגיל 18 שנים) עם SJS/TEN.

ההמלצות יסייעו גם בקביעת המסלול לאופטימיזציה של מתן שירותי רפואה ודגש על אזורים מרכזיים של אי-ודאות ומחקר עתידי.

The British Journal of Dermatology. 2019;181(1):37-54

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה