Epilepsy

היעילות והבטיחות של Rufinamide בטיפול באפילפסיה עם סיבוכים ואפילפסיה עמידה לטיפול תרופתי (Zh Nevrol Psikhiatr Im S S Korsakova.)

מתוצאות מחקר חדש עולה כי טיפול ב- Rufinamide(אינובלון) לווה בהפחתת תדירות אירועי פרכוסים. הטיפול נמצא בטוח ויעיל בסוגים שונים של אפילפסיה, כולל LGS (Lennox-Gastaut Syndrome) ופרכוסים חלקיים עמידים לטיפול תרופתי. לאור ממצאי המחקר, החוקרים קובעים כי Rufinamide עשוי לשמש כטיפול אדג’וונטי קו-שני.

החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת הבטיחות והיעילות של Rufinamide בקבוצות הטרוגניות שונות של חולים עם אפילפסיה חמורה ואפילפסיה עמידה לטיפול תרופתי.

החיפוש העלה 164 מאמרים רלבנטיים במאגרי נתונים, אך רק 15 נבחרו כמתאימים למטה-אנליזה. בסיכומו של דבר, 1,847 משתתפים נכללו במחקר, עם תסמונת LGS ותסמונות אנצפלופתיה דומות, ועם צורות אפילפסיה חלקית עמידות לטיפול תרופתי. 1,169 חולים טופלו ב- Rufinamide בנוסף לתרופות אנטי-אפילפטיות טיפוסיות (קבוצת התערבות), 686 טופלו בתרופות הנפוצות בשימוש, ללא Rufinamide (קבוצת ביקורת).

החוקרים מסכמים וכותבים כי ירידה של 50% בתדירות הפרכוסים הייתה נפוצה יותר בקבוצת המטופלים ב- Rufinamide. הסיבוכים הנפוצים ביותר של הטיפול כללו כאבי ראש/סחרחורות ובחילות/הקאות. בשורה התחתונה, ממצאי המחקר תומכים בשימוש ב- Rufinamide כטיפול קו-שני בחולים עם צורות שונות של אפילפסיה.

Zh Nevrol Psikhiatr Im S S Korsakova. 2016;116(8):40-43

לידיעה ב-PubMed

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה