Epilepsy

מה בין גיל הופעת פרכוסים ובין גיל מחזור ראשון? (מתוך הכנס השנת ה-71 מטעם ה-AES)

מנתונים שהוצגו במהלך הכנס השנתי ה-71 מטעם ה-AES (American Epilepsy Society) עולה כי קיים קשר בין גיל הופעת פרכוסים ובין התחלת מחזור ראשון, וכי פרכוסים עשויים להופיע לראשונה מספר שנים לפני או אחרי המחזור הראשון, מכאן עולה כי בבנות בסיכון תתכן תועלת לטיפול מונע במסגרת זמן זו.

החוקרים בחנו נתונים רטרוספקטיביים ממאגר Epilepsy Birth Control Registry, סקר מבוסס-אינטרנטי כלל 1,144 נשים עם אפילפסיה, בגילאי 18-48 שנים. המשתתפות סיפקו נתונים אודות מצב דמוגרפי, סוג אפילפסיה, שימוש בתרופות אנטי-אפילפטיות, כמו גם נתוני פוריות ואמצעי מניעה.

מהמחקר עלה כי הגיל הממוצע להופעת מחזור ווסת ראשון בקרב נשים בסקר עמד על 12.55 שנים. הגיל הממוצע היה מעט מבוגר יותר בנשים בהן הפרכוסים הופיעו לפני המחזור הראשון, בהשוואה  לנשים בהן הפרכוסים הופיעו לאחר המחזור הראשון.

הופעת פרכוסים תועדה בשכיחות גבוהה יותר בקרב נשים במהלך שנת הופעת מחזור ווסת ראשון, בהשוואה לכל שנה אחרת. שכיחות זו הייתה גבוהה פי ארבע מהצפוי (8.3% לעומת צפי אקראי של 2.1%).

החוקרים בחנו אם ישנה קבוצת שנים במקום רק שנה אחת, הקשורות עם הופעת פרכוסים.

הופעת מחזור ראשון ניתנת לזיהוי בקלות, אך נקודה זו מייצגת תהליך התפתחות הורמונאלית לאורך שנים.

הסקירה זיהתה שלושה צברים. הצבר עם השכיחות הכי גבוהה של הופעת פרכוסים כלל תשע שנים עוקבות, בהן השנתיים שטרם הופעת מחזור ראשון ושש השנים שלאחר מכן. צבר זה היה אחראי ל-49.3% מהופעת פרכוסים. לכן, בקרוב למחצית מהנשים למעשה הופעת הפרכוסים תועדה במרווח זמן זה שיעור זה גבוה פי 2.5 מהצפוי.

החוקרים טוענים כי ממצאים אלו עומדים בקורלציה הדוקה עם תהליכי אדרנרכה, תקופה בה חלה עליה  של פי עשר בסטרואידים. אדרנרכה הינה השלבים המוקדמים של בשלות מינית, שלרוב מופיעה בהתבגרות מוקדמת, סביב גיל 10-11 שנים. בשלב זה, קורטקס האדרנל מפריש רמות אנדרוגנים מוגברות.

הממצאים החדשים עשויים להשפיע על גישות הטיפול בילדים בסיכון לאפילפסיה, דוגמת באלו עם נטיה תורשתית להתפתחות פרכוסים, או אלו לאחר חבלת ראש טראומטית.

מתוך הכנס השנת ה-71 מטעם ה-AES

לידיעה  במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול בבנזודיאזפינים בהריון מלווה בסיכון מוגבר להפלות (JAMA Psychiatry)

    טיפול בבנזודיאזפינים בהריון מלווה בסיכון מוגבר להפלות (JAMA Psychiatry)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry עולה כי טיפול בבנזודיאזפינים בשלב מוקדם של הריון מלווה בעליה משמעותית בסיכון להפלה, גם לאחר תקנון לערפלנים אפשריים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תכשירים ממשפחת בנזודיאזפינים יכולים לחצות בקלות את מחסום השליה ולהצטבר בריכוזים משמעותיים ברקמות עובר. לאור ההשפעה האפשרית של תרופות אלו על התרבות תאים ותהליכי […]

  • טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב- Atogepant(קיוליפטה) במינון 60 מ”ג פעם ביום הפחית משמעותית את מספר ימי מיגרנה בחודש לאחר 12 שבועות, בהשוואה לטיפול פומי ב-Rimegepant (נורטק) במינון 75 מ”D אחת ליומיים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cephalalgia. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Atogepant ו-Rimegepant הן תרופות ממשפחת אגוניסטים ל-CGRP ומשמשות כטיפול למניעת מיגרנה. Atogepant מיועד למניעת […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T (או Chimeric Antigen Receptor T-cell) בילדים עם אבחנה של SLE (או Systemic Lupus Erythematosus). מחקר REACT-01 (או Reversing Autoimmunity through Cell Therapy) יהיה בהובלת מומחים מסיאטל וצפוי להתחיל בקיץ הקרוב. התקווה היא כי הטיפול יאפשר להגדיל את מספר החולים הצעירים עם […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Frontiers in Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר הפוך בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה בקרב מבוגרים בארצות הברית, כאשר באלו עם חסר ויטמין D תועד סיכון גבוה יותר משמעותית לחרדה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים העלו את האפשרות לקשר בין ויטמין D […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה